Uludağ Sarıalan Sosyal Tesisi Açıldı

18 November 2015

Uludağ Sarıalan istasyonundaki sosyal tesis hizmete açıldı...

50 yıl aradan sonra yenilenen teleferik hattının istasyonları sosyal tesislere kavuşuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Teferrüç'ten sonra Sarıalan istasyonundaki sosyal tesisi hizmete açtı. Oteller Bölgesi’ndeki tesislerin de en geç yılbaşına kadar tamamlanarak açılacağı açıklandı.

Kadıyayla, Sarıaalan ve Oteller Bölgesi istasyonlarında incelemede bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yenilenen teleferikle birlikte yabancı turist sayısında artış yaşandığını, ortaya çıkan ihtiyaçların giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun çaba sarf ettiklerini açıkladı.

Altepe, "İstasyonları sosyal alanlar, kafeteryalar, restoranlar ve insanların buluşup güzel vakit geçirebilecekleri alanlarla donatarak birer yaşam merkezi haline getiriyoruz. Sarıalan İstasyonu'nu hizmete aldık. Oteller Bölgesi’ndeki tesisleri de en geç yılbaşına kadar tamamlanarak açacağız. Kadıyayla İstasyonu ise teknik alan olarak kullanılacak." dedi.

Teleferiğin cazibesi artarken, Uludağ’ın cazibesininde artmış olduğunu söyleyen Altepe, "Ağır kış şartlarında insanların sığınabileceği, keyifli zaman geçirebileceği mekanlar birer birer tamamlanıyor. Bu tesisler, Uludağ’ın cazibesini daha da artıracak" dedi.