Ümraniye-Çekmeköy metrosunda tarih belli oldu

23 February 2018

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Çekmeköy metro projesinde açılışı yapılmayan istasyonların ne zaman açılacağını müjdeledi. Uysal, kalan 9 istasyon için tarih verdi. Üsküdar-Çekmeköy arasında kısmen açılışı gerçekleştirilen metro projesi kapsamında açılmayan kısımlarında çalışmalar hızla devam ediyor. Metro hattında test çalışmalarının da devam ettiği belirtildi. 

Ümraniye-Çekmeköy Metrosu’nun Yamanevler-Çekmeköy arasındaki 7 istasyonunun Haziran ayı sonunda açılacağını kaydedildi. İBB Başkanı Mevlüt Uysal; Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ile Bostancı-Dudullu Metrosu’nun Bostancı’dan İMES’e kadar olan 9 istasyonunun yıl sonunda açılacağının müjdesini verdi. 

Söz konusu projeyi yapan firmadan, Yamanevler-Çekmeköy arasındaki 7 istasyonunun Haziran sonuna kadar bitirilmesini istediklerini aktaran Uysal, “Eminönü- Alibeyköy Tramvayı yılsonu itibariyle bitirilecek. Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nda tünel ve elektromekaniği yapan iki ayrı müteahhidi bir araya getirdik. Mecidiyeköy-Mahmutbey arası yine yılsonu itibariyle tamamlanacak. Bostancı-Dudullu Metrosu’nun 9 istasyonluk Bostancı’dan İMES’e kadar olan kısmı da yine 2018 sonunda açılacak” ifadelerini kullandı. 

Proje, Üsküdar-Çekmeköy arası toplam 20 kilometre 16 istasyon.dan meydana geliyor. Üsküdar-Yamanevler 10,5 kilometre 9 istasyon kısmının açılışı yapıldı. Geriye kalan Ümraniye – Çekmeköy Metrosu’nun Yamanevler-Çekmeköy arasındaki 7 istasyonunun ise Haziran ayı sonuna açılması planlanıyor. Söz konusu Üsküdar-Çekmeköy arası toplam yolculuk 27 dakikaya inmiş olacak. Hizmete açılan ve 9 istasyonluk kısım ise kesintisiz hizmet veriyor.