Üsküdar-Çekmeköy metrosu bu ay sonunda açılacak

09 October 2018

Bir süredir deneme sürüşleri gerçekleştirilen Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ikinci etabında geri sayım başladı. Konuyla ilgili Habertürk Gazetesi’den Veyis Ateş’in sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, deneme sürüşlerinin başarılı bir şekilde tamamlandığını ve metronun bu ay sonu itibariyle hizmete açılacağını söyledi.

BÜTÇENİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ ULAŞIMA HARCANIYOr

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Uysal, şehirdeki tüm problemleri çözme gayretinde olduklarını, halkın da bu sebeple kendilerini bu göreve getirdiğini ifade etti. Türkiye’nin mega kenti İstanbul’un en büyük problemlerinden birinin ulaşım problemi olduğunu belirten Başkan Uysal, bu konuda da önemli bir yol kat edildiğini ve halihazırda bütçenin büyük bir bölümünün bu konuya ayrıldığını söyledi.

İLK SÜRÜCÜSÜZ METRO

Üsküdar ile Çekmeköy arasında hizmet verecek olan metronun İstanbul’daki ilk sürücüsüz metro olacağını kaydeden Başkan Uysal, projedeki çalışmaların sona erdiğini, son olarak gerçekleştirilen deneme sürüşlerinin de başarıyla tamamlandığını ifade etti. Başkan Uysal, Üsküdar-Çekmeköy metrosunun en geç bu ay sonunda açılmış olacağını söyledi.