Üsküdar Kirazlıtepe kentsel dönüşümü imzalandı

07 February 2018

Çamlıca Camii çevresini kapsayan Üsküdar Kirazlıtepe kentsel dönüşüm projesinde imzaların atıldığı açıklandı. Toplu temel atma töreninde konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaz aylarına kalmadan hafriyat çalışmalarına başlamayı ve 2 yıl içerisinde de projeyi tamamlamayı planladıklarını da dile getirdi.

Türkmen, binden fazla hak sahibinin olduğu Boğaziçi Yaşam Merkezi’nin Çamlıca Camii ile birlikte bölgeye ve İstanbul’a büyük değer katacağını sözlerine ekledi. 

"YERİNDE VE GÖNÜLLÜ DÖNÜŞÜM"

Üsküdar Belediyesi olarak “Yerinde dönüşüm” ve “gönüllü dönüşüm” anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen Türkmen, belgeleri en önce imzalayan vatandaşları Nato yolundaki dairelere geçici olarak taşıyacaklarına değindi. Ayrıca diğer vatandaşlara da kira ve taşınma yardımında bulunacaklarını da belirten Türkmen, “ Yaz ayları gelmeden hafriyat işlerimize başlayıp en fazla 2 yıl içerisinde sizleri tekrar pırıl pırıl olan kendi evlerinize taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Çamlıca Camii çevresindeki kentsel dönüşüm için Mart ayından itibaren çalışmalara fiilen başlanması  hedefleniyor.