Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi Yeniden İhaleye Çıkıyor

18 August 2016

Toplam 313 adet konut ve işyerinden meydana gelen İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesi 4. kez ihaleye çıkıyor...

İhalesi 3 kez iptal edile Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi yeniden ihaleye çıkıyor. İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 1 Eylül'de gerçekleşecek.

Karabağlar'da Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi için yüzde 100 uzlaşma sağlandı. Tüm altyapı ve üstyapı uygulama projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin 12 bin 809 metrekare alandaki ilk etabı ihaleye çıkıyor.

İki adada 9 blok halinde yükselen Uzundere Kentsel Dönüşüm projesi 280 konut ve 33 işyerinden meydana geliyor. Projede alanları 68 ila 131 metrekare arasında 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor. Projedeki işyerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde konutların, işyerlerin yanı sıra gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar yer alıyor.