Van Gürpınar’da 'Merkez Dükkanlar Projesi'nin yüzde 85’i hazır

19 December 2017

Van’da Gürpınar Belediyesi tarafında ilçe merkezinde başlatılan Merkez Dükkânlar Projesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Söz konusu proje kapsamında metruk 47 yapının yıkılmasının ardından başlatılan inşaatın yüzde 85'i tamamlanmış durumda. Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan yeni yapılar, yakında vatandaşların hizmetine sunulmaya hazırlanıyor.

Projedeki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, yaptığı açıklamada, herkesin gıpta ile bakabileceği bir şehir inşa etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Ayrıca Gürpınar için tasarlanan projelerin hayata geçirilmeye başlandığını da sözlerine ekleyen Doğramacı, “Devletimizin kaynaklarını milletimizin hizmetine sunmak için çıktığımız bu yolda çalışmalarımız ilk meyvesini vermeye başladı. İlçeye yeni bir görünümüm kazandıracak projemiz, şimdiden büyük heyecan oluşturdu. Projenin büyük bir kısmı tamamlandı. Çalışmalarımızda vatandaşın desteğini almamız bizim için çok kıymetli. Bu bir yenileme değil, değişim ve dönüşümün ilk adımıdır” dedi.

Doğramacı, ilçeye yeni projeler ve yollar kazandırmak için büyük uğraş verdiklerini belirterek, “Burada huzur içinde yaşamak için şehrimizi el birliğiyle kalkındırıyoruz. İnşallah kısa sürede başka projeleri de hayata geçirerek, vatandaşlarımızın hak ettikleri güzel şehrimize kavuşacağız. Proje şimdiden ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye ekledi.