VİA GYO Borsa Kotundan Çıkarıldı

27 July 2016

SPK, Via GYO'nun GYO statüsünü sona erdirerek, paylarını borsa kotundan çıkarılmasına karar verdi...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 27 Temmuz 2016 tarihli bülteninde VİA GYO'nın gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek SPK kapsamından çıkarılmasına ve paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verdiğini açıkladı.

VİA GYO, yatırımcıların elinde bulunan geri alım garantisine konu olan VİA GYO paylarının 14 TL’den geri alınmasına, geri alım garantisine konu olmayan paylara sahip olan yatırımcıların ise talepleri halinde pay başına 14 TL’den satma hakkı verilmesine, satma hakkını kullanmak isteyen yatırımcıların paylarının Via GYO tarafından satın alınmasının zorunlu tutulmasına karar verdiklerini açıkladı.

Via GYO paylarının geri alım işlemleri Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Finans Yatırım) tarafından gerçekleştirilecek.

Geri alım garantisine konu olan paylar ile satma hakkını kullanmak isteyen yatırımcıların talepleri Finans Yatırım nezdinde bloke tutulan teminatlardan karşılanacak. Teminatla yetersiz kalması halinde ise kalan bakiyeler en geç 17 Ağustos tarihine kadar hakim ortaklar tarafından karşılanacak.