Yalan beyanda bulunanın parası iade edilmeyecek

31 August 2018

Türkiye’deki milyonlarca yapıyı ilgilendiren İmar Barışı düzenlemesine başvurular devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan konuyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Bazı vatandaşların başvuru sırasında yalan beyanda bulunduğunu ifade eden Bakan Kurum, bu kişilerin Yapı Kayıt Belgesi alamayacakları gibi, ödedikleri bedellerin de iade edilmeyeceğini söyledi.

Vatandaşları doğru beyanda bulunmaları konusunda ikaz eden Murat Kurum, dere yatağı ve orman arazisi gibi yerlerde inşa edilen yapıların da Yapı Kayıt Belgesi alamayacağını ve kısa bir süre içerisinde yıkılacağını dile getirdi. Türkiye’de mera alanları başta olmak üzere 13 milyon metrekare tescilsiz bir alanın mevcut olduğunu belirten Kurum, bunların bir kısmının da tescilli hale getirilip ekonomiye kazandırılacağı bilgisini verdi.

İLK KAZMA KASIM’DA VURULACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Kurum, 100 Günlük Eylem Planı’ndaki konular başta olmak üzere, yıl sonuna kadar masadaki tüm çalışmaları hızla tamamlayacaklarını açıkladı. Bakan Kurum, bu konular arasında tapu harcı düzenlemesi, Emlak Bankası’nın kuruluşu, Millet Parkları ve Kanal İstanbul gibi konuların yer aldığını ifade etti.