Yapımı Devam Eden Stadyumlar

12 April 2016

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2011 yılında başlatılan stadyum projelerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İşte Türkiye'nin yeni statları ve son durumları...

KOZA ARENA STADYUMU

Yeni Adana Stadyumu'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yüzde 45 seviyesinde olan stadın betonarme imalatları yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. yüzde 5 seviyesinde bitirilen çatının çelik imalatında çalışmalar sürüyor. Koza Arena Stadyumu'nun yeni sezona yetiştirilmesi hedefleniyor.

BATMAN ARENA STADI

Batman yeni stadyum projesinin yüzde 50'si tamamlandı. Betonarme imalatlarında son aşamaya gelinen Batman stadının yeni sezona yetiştirilmesi için gerekli çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

DİYARBAKIR STADYUMU

Betornamesinin yüzde 75'i tamamlanan Diyarbakır Stadyumu'nda çalışmalar yüzde 45 seviyesine geldi. Çatı montajında önemli aşamaya kaydedilen Diyarbakır Stadyumu'nun yeni sezonda açılması planlanıyor.

ESKİŞEHİR STADYUMU

Çalışmaların yüzde 90 seviyesine geldiği Eskişehir yeni stadyumu tamamlanma aşamasında. Betonarme imalatları ve çelik çatısı bitirilen stadyumda ince işlere geçildi. Yüzde 70 oranında kaplanan dış cephe bittiğinde çim serme ve koltuk montajına başlanacak. Stadın bu yıl içerisinde yapımı tamamlanacak.

GAZİANTEP ARENA STADYUMU

Yapımı yüzde 90 seviyelerine gelen Gaziantep Arena Stadyumu'nda betonarma imalatlar, dış cephe ve çatı imalatı tamamlandı. 2016 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen stadyumda yakın zamanda koltuk montajı ve çim serme işlemlerine başlanacak.

KOCAELİ STADYUMU

Bu yıl yapımı tamamlanması hedeflenen bir başka stadyum ise Kocaeli Stadyumu. Betornamesi yüzde 95 oranında tamamlanan statta çelik çatı imalatı da yüzde 30 seviyelerinde. Statın geneli yüzde 75 seviyesinde tamamlandı.

MALATYA ARENA STADI

Müteahhit firmanın finansal sıkıntılarından kaynaklı yapımı fesh edilen Malatya Arena Stadyumu Aralık 2015'te yeniden ihale edildi. İhaleyi kazanan firma çalışmalara hızlı şekilde başlayarak yüzde 60 seviyesinde olan stadı yüzde 70 seviyelerine getirdi. Betonarme imalatlarının tamamlandığı statta, çelik çatı ve dış cephe çalışmalarında yüzde 50 seviyesine ulaşıldı. Stadın yeni sezona yetiştirilmesi hedefleniyor.

SAKARYA ARENA STADYUMU

Betorname imalatları tamamlanan Sakarya Arena Stadyumu'nda çalışmalar yüzde 70 seviyesinde. Çelik çatı montajının bitirilme aşamasına geldiği statta çatı üstünün kapatılmasıyla birlikte koltuk montajı başlayacak. Sakarya Arena Stadyumu'nun bu yıl tamamlanması planlanıyor.

SAMSUN STADYUMU

Satış ünitelerinin olduğu bölümler, localar ve ince imalatların tamamı bitirilen Samsun Stadyumu'nda çalışmalar yüzde 75 seviyesinde tamamlandı. Çatı sistemi tamamlanan statta çatı kapatılıyor ve dış cephe kaplaması sürüyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra çim serme ve koltuk montajı işlemlerine geçilecek.

SİVAS STADYUMU

Bu yıl açılacak olan Sivas Stadyumu'nda betonarme ve çelik imalatları, dış cephe kaplaması, çatı imalatları, çim serme işlemleri ve ince imalatları, koltuk montajının tamamı bitirildi. Stadyumda çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

TRABZON AKYAZI ARENA STADYUMU

Yapım çalışmaları devam eden Trabzon Akyazı Satdı'nda betonarma, çatı imalatları, loca ve ince işler tamamlandı. Yüzde 70 seviyesinde bitirilen Trabzon Akyazı Stadyumu'nda dış cephe membran sistemi çalışmaları başladı.