Yeni Havalimanına Ulaşımda %50 indirim müjdesi

25 October 2018

BÜYÜK HAVALİMANINDA BÜYÜK KOLAYLIKLAR

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünde ilk etabı açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda nefesler tutuldu. 29 Ekim Pazartesi günü büyük bir törenle açılacak Havalimanı’na ulaşım ilk 2 ay %50 indirimli sağlanacak. İBB Mevlüt Uysal’ın yaptığı açıklamaya göre ulaşım belediyeye bağlı Havaist otobüsleriyle yapılacak.

Yeni Havalimanı’na ulaşım 150 otobüse ve 18 hat üzerinden gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamada en pahalı ücret Pendik güzergahında, en ucuz ücret ise Arnavutköy hattında belirlendi. Sefer sıklıkları ise 11 dk’dan 50 dk’ya kadar değişiyor.

Ulaşımda kullanılacak araçlar havabüs araçlarıyla aynı olup, 0-3 yaş arasındaki otobüsler hizmet verecek. Otobüsler kullanım kolaylığı açısından bagajlı lüks taşımacılığa uygun olmasıyla birlikte, 150 otobüsten 100’ü 46 koltuk, 50’si 35 koltuk kapasiteli olacak. Otobüslerde güvenlik amaçlı kameralar bulunacak. 0-6 yaş arası çocuklardan ise ücret alınmayacak.

29 Ekim 2018 tarihinde çalışmaya başlayacak olan Havaist’in hizmet vereceği lokasyonlardan ücretleri ise şu şekilde oluştu:

Son olarak verilen bilgiye göre Yeni İstanbul Havalimanı’na özel araçlarıyla gelenler Havalimanı Otoparkı’ndan 2 ay süreyle ücretsiz faydalanabilecek.