Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi ihale ediliyor

14 August 2019

Şehirlerdeki yeşil alanlarını artırma adına hayata geçirilen millet bahçesi projeleri Anadolu şehirlerinin yanı sıra büyük şehirlerde de sürüyor. İstanbul'da hayata geçirilecek yeni millet bahçesi projesi, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Kampüsü'nde olacak.

Proje, gündeme gelmesiyle beraberinde tartışmaları da doğurmuştu. Hatta Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri açıklama yaparak bu projenin hayata geçirilmemesi yönünde talep bildirmişlerdi. Yaşanan bu gelişmelerden sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi projesinin 5 Eylül 2019 günü ihale edileceği açıklandı. Proje kapsamında yer alan sosyal donatılar ile alt yapı ve çevre düzenlemeleri de ihale kapsamında yer alıyor.

EYLÜL AYINDA 4 YENİ PROJE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ aracılığıyla 81 ilde millet bahçesi hayata geçirme çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan bilgilendirmede Eylül ayında 4 projenin daha ihale edileceği açıklandı. İşte o projeler:

1- Mersin Millet Bahçesi Projesi

Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu üzerinde hayata geçirilecek Mersin Millet Bahçesi projesinin ihale tarihi 23 Eylül olarak belirlendi.

2- Trabzon Millet Bahçesi Projesi

Vakfıkebir ilçesinde hayata geçirilecek Trabzon Millet Bahçesi projesinin ihalesi 10 Eylül'de yapılacak. Proje kapsamında sosyal donatılar da olacak.

3- Malatya Millet Bahçesi Projesi

Malatya Millet Bahçesi projesine ait sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi 4 Eylül günü ihale edilecek.

4- Muş Millet Bahçesi Projesi

Doğu Anadolu bölgesinde dikkat çeken Muş Millet Bahçesi projesi, 23 Eylül günü ihale edilecek.