Zer Göztepe Projesi Fikirtepe'de Yükselecek

14 July 2017

Kentsel dönüşümün yoğun olarak devam ettiği Fikirtepe’deki konut projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Zer Göztepe projesi, Ceylan İnşaat ve KİPTAŞ ortaklığı ile hayata geçirilecek.

Ceylan İnşaat, İstanbul Anadolu Yakası’nda kentsel dönüşüm yoğun olduğu Kadıköy Fikirtepe’de ikinci proje için harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki şirketlerde sosyal konut üreticisi KİPTAŞ ile ortak olarak yapılacak projenin adının ise ‘Zer Göztepe’ olacağı açıklandı.

Ceylan İnşaat ve KİPTAŞ ortaklığı ile yapılacak olan Zer Göztepe’nin, 3 panoramik blok ve 675 konuttan oluşması planlanıyor. Proje, 15 dönüm arsa alanı üzerinde ve 105 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Zer Göztepe projesi, yatırımcılara, 60 metrekare ile 250 metrekare arasında büyüklüğe sahip; 1+0’dan 5+1’e kadar farklı konut tiplerinde daire seçenekleri sunuyor.

Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, yeni projeleri Zer Göztepe hakkında şu açıklamayı yaptı: “Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin göreve gelir gelmez Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesine özel önem vermesi, bürokratik engellerin azalması gibi sevindirici gelişmelerin neticesinde son olarak İller Bankası ve KİPTAŞ ortaklığımızla daha da hızlı bir sürece girmiş bulunuyoruz. Zer Göztepe, bizim 85 milyon dolarlık bir yatırımımız ve bölgedeki ikinci projemiz. Bu yüzden projeye heyecanla başlayacağız ve bitirmek için hazırız. Bu hareketlilik mutlaka proje takvimimize de olumlu yansıyacaktır.”