Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor

01 May 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde tüm ülkede sürdürülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarıyla doğal afetlere karşı güvenli, modern, sağlıklı yaşam alanları kazandırılıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları; belediyeler, TOKİ, Emlak Konut, özel sektör aracılığıyla sürdürülüyor.

Zonguldak Merkez'de yer alan Ontemmuz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm süreci başlatıldı. Bölgede güvenli ve nitelikli yaşam alanı kurulacak.

İMZALAR ATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Emlak Konut GYO arasında imzalanan 'Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü' çerçevesinde Bakanlık adına Emlak Konut tarafından Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi ihale edildi.

Söz konusu ihale sonrasında yüklenici firma olarak HB Grup İnş. Tic. Ltd. Şti. firması ile sözleşme imzalandı. Yapılan bilgilendirmede sözleşme bedeli 71 milyon 561 bin TL olarak belirtildi.

Emlak Konut tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile şirketimiz arasında imzalanan 'Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü' çerçevesinde Bakanlık adına şirketimiz tarafından 'Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici HB Grup İnş. Tic. Ltd. Şti. ile 28.04.2021 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme Bedeli: 71.561.000 TL+KDV'dir."

ÇALIŞMALAR YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAK

Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaat çalışmalarının yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra başlaması bekleniyor. Bölgede kısa zaman sonra kentsel dönüşümün başlaması bekleniyor.