ATO Başkanı: Kenya ile inşaat sektöründe işbirliği yapabiliriz

16 November 2017

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yaptığı açıklamada Kenya ile ticaretin artması için ortak çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. Baran, "İnşaat ve kesme çiçek sektörlerinde rahatlıkla iş birliği yapabiliriz” diye konuştu.

ATO tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kenya'nın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Nathaniel Leinoi Taama, ATO Başkanı Baran'a ziyarete bulundu. Taama, Kenya'daki Türk şirketlerinin başarı hikâyelerinin altını çizerek, yeni yatırımlar beklediklerini söyledi.

ATO ile işbirliği yaparak iki ülke arasındaki ticari potansiyeli artırmak istediklerine Taama, Afrika'nın en büyük kesme çiçek üreticisi olduklarını ve bu alanda Türkiye ile ticareti geliştirebileceklerini de belirtti.

“İNŞAAT VE KESME ÇİÇEK SEKTÖRÜNDE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİR”

ATO BaşkanıGürsel Baran da iki ülke arasındaki ticaret hacminin yetersizliğine dikkat çekerek, Kenya ile ticaretin artması için iş birliğine hazır olduklarını vurguladı. Baran, "ATO olarak iş birliği yapmaktan mutluluk duyarız. Ticaretimizi artırarak mevcut rakamların çok üzerine çıkabileceğimize inanıyorum. İnşaat ve kesme çiçek sektörlerinde rahatlıkla iş birliği yapabiliriz” dedi.