İNDER üyesi şirketlerde istihdam korunuyor

02 April 2020

Koronavirüs salgının ülkemizde de görülmeye başlanmasından sonra alınan tedbirlerle sektörlerde istihdamın korunması amaçlanıyor. İnşaat sektörü de destek paketi içerisinde olan sektörler arasında bulunuyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, mevcut durum hakkında açıklamalarda bulundu. Durbakayım, sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması amacıyla İNDER üyesi inşaat firmalarının mevcut istihdamı koruyacağını aktardı.

"EVDE KAL SLOGANINA UYGUN FAALİYET VERİYORUZ"

İNDER üyesi şirketlerde Koronavirüs salgını nedeniyle üst düzey tedbir aldığını ve insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade eden İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, İNDER üyesi tüm inşaat firmalarının "Daha sağlıklı bir Türkiye için EvdeKal" sloganına uygun olarak faaliyetlerine devam ettiğini aktardı.

ÇALIŞANLARIN DURUMU

İNDER üyesi şirketlerde çalışanların bir kısmının ücretli izne çıktığını, bir kısmının ise home ofis tarzı çalışma sistemiyle istihdam içinde tutulduğunu belirten Durbakayım, "Projelerdeki satış ofislerinin çoğunda sosyal mesafe kuralı ile düzenlemeler yapıldı bazıları da kapatılarak çağrı merkezlerine ve online irtibat sistemlerine ağırlık verildi. Kritik bölümlerde çalışan personelin, tüm tedbirleri alarak ve dezenfekte edilmiş ofislerde dönüşümlü olarak çalışmasına müsaade edildi" diye konuştu.

2020 itibarıyla 1,5 milyona gerileyen sektördeki istihdamın korunması için mevcut kaynakların kullanılacağının altını çizen Durbakayım, "Devletin üç ay boyunca kısa çalışma ödeneği ile bize destek olması, gücümüzü daha da artıracaktır" ifadelerini kullandı.