İstanbul'da imar barışıyla ilk tapular verildi

04 December 2018

Tüm Türkiye'de iskan sorununu ortadan kaldırma adın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışına başvurular devam ediyor. Kaçak yapıların kayıt altına alınması prensibini barındıran sisteme başvuran vatandaşlara tapuları verilmeye başlandı.

Kağıthane'nin Emniyetevleri Mahallesi'nde yer alan İSKİ arazisi üzerinde yer alan çok katlı yapıların sahiplerine imar barışı ile tapuları verildi. 40 seneyi aşkındır çözülemeyen tapu sorununun çözüme kavuşması, vatandaşlarda mutluluk doğurdu.

"MÜLKİYET SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT"

Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlara tapuları Kağıthane İlçe Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen bir programla teslim edildi. Teslim törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı.

Törende bir açıklama yapan Başkan Kılıç, "7143 sayılı İmar Barışı Kanunu kapsamında İstanbul’da ilk tapuları vermeye başladık. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bugüneyse 6858 parsel olmak üzere 26 bin 169 vatandaşımıza tapularını teslim ettik. İmar Barışı Yasası, mülkiyet sorunu yaşayanlar için büyük fırsat. Bu yılın sonuna kadar bu fırsatı iyi değerlendirmelerini öneriyoruz" şeklinde konuştu.



Öte yandan imar barışına başvurular 31 Aralık 2018 gününe kadar devam edecek. Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-devlet aracığıyla başvuruda bulunabileceği gibi bağlı olduğu belediyeden de başvurusunu gerçekleştirebilecek.