Bakırköy Şevketiye arsasının 2. oturum ihalesi iptal edildi

11 October 2017

Emlak Konut GYO’nun projelerinden olan İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin pazarlık - açık artırma bölümünü içeren 2. oturumu bugün düzenlenedi. Bakırköy Şevketiye Mahallesi'nde yer alan ticaret+konut alanı, özel eğitim tesisi alanı fonksiyonlu arsanın toplam arsa alanı 68 bin 36 metrekare büyüklüğe sahip.

Şükrü Balcı Polis Okulu'nun yer aldığı arsanın 1. oturumuna Günyüzü İnşaat-Zilal Tekstil-CSR Gayrimenkul, Seha İnşaat-Fuzul Yapı, Dağ Mimarlık, Mesa Mesken, Özak GYO-İnt-er Yapı, Torkam İnşaat-TK Invest Yapı, Kuzu Toplu Konut olmak üzere 7 firma teklif sunmuştu.

İhalede 3 sözlü turun ardından yarım saat ara verilerek nihai tekliflerin verileceği ihale 15.10'da başladı. Ancak Mesa Mesken A.Ş. ve Günyüzü İnşaat-Zilal Tekstil-CSR Gayrimenkul ortaklığının verdiği teklifler Emlak Konut GYO'nun açıkladığı arsa bedeli olan 422 milyon 905 bin liranın altında kaldı.

Mesa Mesken, arsa için arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 210 bin lira önerisinde bulundu. Bu rakamın yüzde 30.10'una karşılık gelen 364 milyon 210 bin lirayı ise Emlak Konut GYO'ya önerdi.

Günyüzü İnşaat-Zilal Tekstil-CSR Gayrimenkul ortaklığı ise arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 87 milyon lira teklifte bulunurken söz konusu rakamın yüzde 30.50'si olan 331 milyon 235 bin lirayı Emlak Konut'a teklif etti.