Bizim Mahalle 1. Etap ihalesi iptal edildi

06 October 2017

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle projesinin 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu 3 Ekim 2017 tarihinde saat 14.30'da gerçekleştirildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) söz konusu ihaleye katılan isteklilerin mali tekliflerinin ihaleye esas taşınmazların şirketçe tespit edilen asgari bedelinin altında olması nedeniyle ihale iptal edildiği duyuruldu.
'Bizim Mahalle 1. Etap 2. Oturumu'nda Dağ Mühendislik Müteahhitlik TİC. ve SAN. A.Ş., arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 780 milyon teklif sunmuştu. Bu rakamın yüzde 26'sına karşılık gelen 462 milyon 800 bin lirayı Emlak Konut GYO'ya önermşti.

En yüksek teklifi ise BE-MA İnşaat SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. & Osmanbey Emlak İNŞ. ve DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. & Bilal Pars Yapı İNŞ. LTD. ŞTİ. İş Ortaklığı tarafından yapılmıştı.

Ortaklık arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 785 milyon lira öneride bulunurken, bunun yüzde 26'sına karşılık gelen 464 milyon 100 bin lirayı Emlak Konut GYO'ya önermişti.

Söz konusu ihaleye esas taşınmazların şirketçe tespit edilen asgari bedeli 514 milyon 36 bin 1 lira olarak belirtilmişti.