Emlak Konut Antalya Muratpaşa arsası 1 milyar 60 bin TL’ye satıldı

26 July 2017

Emlak Konut GYO, Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi ihalesinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Pazarlık-açık artırma bölümünü kapsayan oturum, 25 Temmuz Salı günü Emlak Konut Atatşehir Binası’nda düzenlendi. 4 firmanın teklif sunduğu ihalede en yüksek teklifi Mesa Mesken Sanayi A.Ş. verdi. Şirket, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 60 bin lira teklif yaptı. Emlak Konut’ a ise bu rakamın yüzde 28.50’si olan 302 milyon 100 bin TL teklif edildi.

İhalenin en yüksek ikinci teklifi ise arsa satışı karşılığı toplam geliri olarak 806 milyon 250 bin TL ile Dap Yapı iştiraki Eltes İnşaat tarafından yapıldı.  

İHALEYE 4 FİRMA KATILDI

İhalenin ilk oturumunda da 4 firma teklif götürmüştü. İlk oturumda arsa satışı karşılığı satış toplam geliri için en yüksek teklif 610 milyon lirayla Kabataş Gayrimenkul & Rönesans Gayrimenkul ortaklığı tarafından yapılmıştı. Firma, Emlak Konut’a arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak yapılan teklifin yüzde 28'ine karşılık gelen 170 milyon 800 bin lirayı önermişti. İlk oturumda en yüksek teklifi yapan Kabataş Gayrimenkul & Rönesans Gayrimenkul ortaklığı 2. Oturuma katılmadığı öğrenildi.

İhaleye katılan firmalar: