"İmar affını olumlu buluyoruz"

23 April 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan imar affı, inşaat dünyasında büyük yankı uyandırdı. Bakanlık tarafından alınan kararı değerlendiren İNDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, imar affına olumlu yaklaştıklarını dile getirdi.

Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, yapıların birçoğunun imar kanunu ve yönetmeliklere uygun şekilde yapılmadığından dolayı zaman zaman çeşitli adlar altında imar afları uygulandığına dikkat çekip bugünkü 'İmar barışı'nın da bunlardan biri olduğunu belirterek, "Çeşitli nedenlerden dolayı, bu affa ihtiyacı olan binaların meşru hale gelmesi açısından çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bu binalardan alınacak harçların 'Afet Yasası' için gerekli olan kamulaştırma bedeli ve kira yardımı bütçelerine harcanacak olması da sektörümüzde çok güçlü bir görevdeşlik yaratacaktır" ifadelerini kullandı.

Riskli yapıların bu affa dahil edilmeyişinin son derece olumlu olduğunu ifade eden Durbakayım, "Artık kimse riskli bina üretmeye cesaret edemeyecektir diye düşünüyorum. Ancak kanun ve yönetmeliklere saygılı bu şekilde bina inşa edenlerin de bu olumlu girişimde bir mükafatlarının olması için yüce devletimizin nasıl bir planı olduğu hususunu da merak ediyoruz" şeklinde konuştu.