Konut Fiyatları 2016’da Ne Olur?

09 November 2015

Konut fiyatları 2016'da ne olur merak konusu. İşte inşaat patronlarının soruya verdikleri yanıt...

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Konut kredisi faiz oranlarındaki artış, döviz kurlarındaki hareketli dalgalanmalar ve 2 seçim derken inşaat sektörü oldukça zor bir yıl geçirdi. Siyasi ve ekonomik belirsizliğin hakim olduğu bu koşullarda konut yatırımcısı da beklemeye geçti.

1 Kasım 2015 seçimleri sonrası sandıktan istikrar çıkınca yatırımcı da harekete geçti. Şimdi gözler 2016'ya çevrildi.

İnşaat yatırımcıları inşaat maliyetlerdeki artışı şu zamana kadar piyasadaki durgunluktan dolayı fiyatlara yansıtamamıştı. Seçim sonrası talep tekrar canlandı. Dolayısı ile konutta indirim bekleyenlerin hayalleri de suya düştü. Peki konut fiyatları 2016'da ne olur, fiyatlar ne kadar artar? Bu soruyu inşaat patronlarına sorduk.
İşte konut fiyatları 2016'da ne olur sorusunun yanıtı...

ZİYA YILMAZ: FİYATLAR DÜNYA METROPOLLERİ İLE EŞLEŞECEK
Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul'daki konut fiyatlarının dünya netropolleri ile eşleşeceğini söyledi. Gayrimenkul fiyatlarının en dipte seyretmesi yatırımcı açısından cazibesini artırdığına dikkat çeken Yılmaz, 3.Havalimanı, 3.Köprü gibi mega projelerde önümüzdeki dönemlerde gayrimenkul fiyatlarının da artacağını belirtti.

İNANÇ KABADAYI: FİYATLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 2016'da özellikle lüks konuta talebin artacağının altını çizerek İstanbul'da konut fiyatlarının artmaya devam edeceğini söyledi. Dolardaki artışın hünüz maliyetlere yansımadığını belirten İnanç Kabadayı, 2016'da konut fiyatlarının minimum yüzde 20 artacağını söyledi.

TAMER ÖZYURT: ÇOK MARJİNAL BİR DURUM OLMAZSA FİYATLAR DÜŞMEZ
Konut fiyatlarında bir düşüş beklemek çok zor diyen
Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 2016 yılında çok marjinal bir etki olmamadığı sürece konut fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti. İstanbul'da talebin sürekli arttığına dikkat çeken Tamer Özyurt, talep artışına bağlı olarak fiyatların da yükseleceğini sözlerine ekledi.

TAMER SON: TALEP DOĞRULTUSUNDA FİYATLAR DA ARTAR
Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son ise, konut kredisi faiz oranları ve dövizde düşüş olursa konuta olan talebin artacağını ve artan talebe paralel olarak konut fiyatlarının da bir miktar artacağını söyledi.

HAKAN YALÇIN: YÜZDE 20 ARTAR
Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, ekonomide planlanın dışında çok büyük bir tablo olmazsa 2016 yılında konut fiyatlarının TL bazlı yüzde 20 artış göstereceğini ifade etti.

HABER: Şengül KIRMIZITAŞ