2015 Sinpaş GYO’nun Hasat Yılı Olacak

Emlak ve gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Sinpaş GYO, 2015'i konut üretimi açısından hasat yılı ilan ettiğini açıkladı.

29 December 2014
2015 Sinpaş GYO’nun Hasat Yılı Olacak

Emlak ve gayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden Sinpaş GYO, 2015'i konut üretimi açısından hasat yılı ilan ettiğini açıkladı.

Sinpaş GYO, 2014 Nisan ayından itibaren 860 milyon lira değerinde bin 850 konutun ön satışı ile lansmanını yaptıklarını ve 2015 yılını hasat yılı ilan ettiklerini duyurdu.

Dünya Real Estate Dergisi, Sonbahar – Kış 2014 sayısında Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer ile bir röportaj gerçekleştirdi ve Gacemer’i kapağına taşıdı.

Sinpaş GYO’nun halka arzından bu yana geliştirilen konut sayısının 10 bin 500’e ulaştığını ifade eden Gacemer, bu projelerin toplam değerinin ise 4 milyar 300 milyon lira olduğunu söyledi. Gacemer, 2015 yılını hasat yılı ilan ettiklerini belirterek, yeni yılda satışa sunacakları projelerle 2 bin 600 konut ve 1 milyar 430 milyon liralık bir değer oluşturacaklarına vurgu yaptı. 2014 yılının Sinpaş’ın kuruluşunun 40’ıncı yılı olduğunu kaydeden Gacemer, “2014 yılı bizim için çok özel bir sene. Hem 40’ıncı yılımızı kutluyoruz hem de ayağımızı gaz pedalından hiç çekmeden büyüme ivmemizi sürdürüyoruz. 40’ıncı yılımızda Sinpaş Holding kararıyla 10 yeni proje hedefi koyuldu ve 40’ıncı yıla özel fırsatlarla, Sinpaş sitelerinde yaşamak isteyen ailelere olabildiğince ulaşılabilir imkanlar oluşturduk” diye konuştu.

2014 yılının Ocak ayında bir yönetim değişikliği ile Sinpaş GYO’ya genel müdür olduğunu anlatan Gacemer, sözlerine şöyle devam etti:

[caption id="attachment_41791" align="aligncenter" width="808"]Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer[/caption]

Daha öncede uzun yıllar Sinpaş GYO’da genel müdür yardımcılığı ve bir Sinpaş iştiraki olan Eviya Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ’de de genel müdürlük yaptım. Sinpaş GYO’da bir taraftan yeniden yapılanma sürecini başlattık, hem de Sinpaş markasının 40’ıncı yılı nedeniyle heyecanla yeni projeler hazırlamaya başladık. Bir bakıma ‘Verimlilik Yılı-Projeler Yılı’ olarak ilan ettik. Maliyetlerimizi azaltan ancak kaliteli iş çıkarma potansiyelimizi yükselten bir model geliştirerek organizasyon şemamızı yeniden düzenledik. Son derece tecrübeli ve kıdemli ekiplerimizle yeni iş modelimizle oldukça yoğun çalıştık. Bir taraftan tasarladık, bir taraftan da tasarımı tamamlanan projelerin satış ofislerini kurduk ve satışa sunduk. Sonuçları da çok geçmeden görmeye başladık. 2014 sonu itibariyle bin 400 konut satışı ve 700 milyon liralık bir ciro beklentimiz var. Geçen yıla göre ciroda 115 milyon lira ile yüzde 20 artış hedefliyoruz

60 BİN KİŞİYE ULAŞIYOR

Sinpaş’ın farklı bir çizgisi olduğunu kaydeden Gacemer, “İşimiz aslında yaşam mühendisliği. Müşteriler, yaptığımız projelerde yaşadıkça bize daha çok bağlanırlar, alım aşamasında fark edemedikleri ayrıntıları görür ve takdir ederler. Müşterilerimiz ve onların yakın çevresiyle birlikte 50-60 bin kişiye ulaşabildiğimizi görüyoruz ve bu rakam her geçen gün giderek büyüyor” dedi.

Ağırlıklı olarak orta üst ve üst gelir grubuna yönelik projeler geliştirdiklerini belirten Gacemer, projeyi geliştirirken hayal güçlerini kullandıklarına dikkat çekti. Gacemer, “Lokasyona, bölgenin iklimine, arazinin topoğrafyasına kadar birçok detaya dikkat ediyoruz. Ve en önemlisi... Hedef kitlemiz bu projede ne ister, nasıl bir yaşam tasarlamalıyız, nelere ihtiyaçları olacak, aileler gelecekse çocuklar için ne gibi sosyal imkanlar sağlamalıyız, alışılmışın dışında farklı neler sunabiliriz; gibi yüzlerce sorunun cevabını çıkartmadan projeye başlamıyoruz” diye konuştu.

YABANCILARA DÜZENLEME

Gacemer, yabancıların özellikle İstanbul ’da yaşamak veya yatırım yapmak için konut satın aldığını dile getirerek, İstanbul’daki hayatın onlar için muhteşem bir hayat olduğunu belirtti.

Ülkemizde yabancıya satışın polemik konusu yapılmaya devam ettiğini aktaran Gacemer, sözlerine şöyle devam etti:

AVM’ler bugün yabancılarla dolup taşıyor. Bunu ekonomiye katkı olarak görüyoruz. Hayatımıza doğru adapte etmeye bakmak lazım. Bu kişinin çocuğu da burada yaşayabilsin, sağlık hizmetlerinden faydalanabilsin... Hükümetin bu konudaki gelişimin önünü açması mütekabiliyet yasası için çok iyi bir başlangıçtı. Beraberinde ilgili düzenlemeleri de bir an önce tamamlarsak sadece İstanbul ve tatil bölgeleri değil, her birinde ayrı güzellikler sunan Anadolu şehirleri de bundan payını alacaktır



HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR


henüz yorum yok

GÜNDEM HABERLERİ


GYO'lar yükselişte

GYO'lar yükselişte

Borsa İstanbul’da uzun yıllar stabil seyreden gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) sayısında hızlı bi

26 February 2024


Akiş GYO, CDP'nin İklim Değişikliği Raporlaması’nda “liderlik” seviyesine yükseldi

Akiş GYO, CDP'nin İklim Değişikliği Raporlaması’nda “liderlik” seviyesine yükseldi

Çevresel sorumluluklarını yerine getirme ve karbon ayak izini şeffaf bir şekilde açıklama hedefi doğ

13 February 2024


Öne Çıkan Konut Projeleri


Tüm Türkiye’de en çok tercih edilen konut projelerini burada bulabilirsiniz.

İstanbul, Beylikdüzü

Keleşoğlu Holding

395.000 - 792.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Sur Yapı

385.000 - 837.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Ankara, Etimesgut

Söğüt İnşaat

283.000 - 634.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Halk GYO

490.000 - 888.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Mutlu inşaat

200.000 - 734.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Konya, Meram

Torkam inşaat

315.000 - 1.000.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Gül Proje

253.470 - 903.119 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Başakşehir

İntaya

595.000 - 998.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum