
- Emlak Haberleri

- 2023 yılına kadar her şehirde millet bahçesi olacak
2023 yılına kadar her şehirde millet bahçesi olacak
Bakanlığın millet bahçesi projeleri tüm hızıyla sürüyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılında başlatılan millet bahçesi projeleriyle 81 ile yeşil alanı bol, sosyal yaşam alanları kazandırılıyor.Burdur'daki ziyaretinde Salda Gölü'yle alakalı açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Salda'nın ve Burdur'un korunması adına önemli adımlar atıyoruz" diye konuştu.
AA'nın aktardığı habere göre, çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü belirten Bakan Kurum, "Salda projesinin yapımı için ben vatandaşlarımıza, bütün Türkiye'mize bize verdikleri destekten ötürü çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah çok daha güzel şekliyle Salda'mızı ve Burdur'muzu 2023'e taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
"ŞU AN 357 MİLLET BAHÇESİ PROJESİ VAR"
Bakanlığın millet bahçesi çalışmalarından bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Millet bahçeleri projelerini Sayın Cumhurbaşkanımız paylaşırken şu düşünceden hareketle bu kararı aldı; 'Yurt dışında gidip gördüğümüz New York'taki, Londra'daki, kent merkezlerinde bulunan doğal yapının korunduğu, büyük bölge parklarından hareket ettik. Bu çerçevede 81 ilimizde hedefler ortaya koyduk. Şu an 357 millet bahçesi projemiz var. 2023'e geldiğimizde 81 ilimizde en az bir millet bahçesi olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.
Millet bahçelerinin yapılma amaçlarını aktaran Bakan Kurum, "Millet bahçesi kavramı aslında doğanın korunması, yeşil alanın arttırılması, vatandaşlarımızın yürüme mesafesinde bu alanlardan istifade etmesidir. Bu amaçla millet bahçesi projelerini yapıyoruz. Millet bahçesini Salda kenarında yapıyorsanız, bir doğa koruma ve kurtarma projesi, eğer şehrin merkezinde yapıyorsanız bir bölge parkıdır. Salda'nın kenarında eğer bu projeyi yapıyorsanız buradaki doğal yapıya uygun yapmanız gerekiyor. Dolayısıyla bizim için millet bahçesi kavramı doğanın korunması, yeşil alan miktarının artırılması projesidir" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
HELMANN’DAN ANKARA’DA 2 BİN 268 DAİRELİK MARKALI SOSYAL KONUT PROJESİ
Helmann Holding, Beypazarı’nda hayata geçirdiği markalı konut projesinde yer alan 1+1 daireleri 1 mi
03 November 2025
MARRIOTT INTERNATIONAL VE INVEST İNŞAAT, APARTMENTS BY MARRIOTT BONVOY MARKASINI TÜRKİYE’YE GETİRMEK ÜZERE ANLAŞMA İMZALADI
Projenin, İstanbul’da premium daire konseptinde konforlu ve ayrıcalıklı konaklama seçenekleri sunmas
03 November 2025
POPÜLER HABERLER
Konut Satışında Rekor Yaşanıyor Ama Satılmak İstenen Gayrimenkule Alıcı Bulma Süresi Uzuyor













