
- Diğer Haberler

- 5 bin kamu lojmanı satış çıkarılacak
5 bin kamu lojmanı satış çıkarılacak
100 Günlük Eylem Planı’nda da yer alan kamu lojmanları satış işlemlerinde çalışmalar hızlandı. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki 5 bin kamu lojmanı Kasım ayına kadar satışa çıkarılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planı’nda da yer alan kamu lojmanları satış işlemlerinde çalışmalar hızlandırıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen kanuna göre Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kamuya ait olan 50 bin lojman satılarak ekonomiye kazandırılacak. İlk aşamada 5 bin kadar konut Kasım ayına kadar satışa çıkarılacak. 500 milyon lira gelir elde edilecek
Satılan lojmanlarda öncelik hakkı hali hazırda bu konutlarda oturan vatandaşlarda olacak. Bu lojmanlardan birine sahip olmak isteyenler talep edilen bedelin yüzde 25’ini peşin olarak ödedikten sonra kalan kısmı 48 ay vade ile ödeyebilecek. Ayrıca peşin alımlarda yüzde 10’a kadar indirim uygulanacak.
Türkiye’de bulunan 240 bin 398 lojmandan, savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat birimlerine tahsis edilen konutlar bu uygulamaya konu olmayacak. İlk aşamada satışı tamamlanacak olan 5 bin konuttan, devletin kasasına girecek olan para 500 milyon Türk Liraya ulaşacak. Elde edilen gelirler ilgili idarelerin kasalarına girecek. Bu paralar daha sonra ihtiyaç duyulması halinde kamu konutu ihtiyacında kullanılacak.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Sevgililer Günü’nde Onu Mutlu Edecek Hediye Kärcher’de!
Sevgililer Günü’nde sevdiğinize yapacağınız anlamlı bir sürpriz, ona verdiğiniz değeri hissettirmeni
04 February 2025
HANNOVER MESSE 2025 Yapay Zeka ile Otomasyonda Yeni Bir Çağ Başlatıyor
HANNOVER MESSE 2025 Fuarında 15 salonda, dünyanın dört bir yanından gelen şirketler, en son teknoloj













