- Emlak Haberleri
- 7 bin yabancı konut alarak vatandaşlık hakkı kazandı
7 bin yabancı konut alarak vatandaşlık hakkı kazandı
Türkiye'de 250 bin dolar gayrimenkul yatırımıyla vatandaşlık hakkı uygulaması devam ediyor.
AA'nın aktardığı habere göre, 2017 yılından bu yana 6 bin 694 yabancının Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkul yatırımı yaparak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından (TKGM) uygunluk belgesi aldı.
2019 yılında inşaat firmalarının tanıtıma önem vermesiyle TKGM tarafından 6 bin 085 Türk vatandaşlığı için uygunluk belgesi hazırlandı. Bunların içerisinde 101 ayrı ülkeden yatırımcı bulunuyor.
EN ÇOK İRANLILAR
2017 yılından bu yana Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıp Türk vatandaşlığı için uygunluk belgesi alan yatırımcılar arasında İran vatandaşları öne çıktı. Söz konusu dönemde bin 475 İranlı, Türk vatandaşlığı için uygunluk belgesi aldı.
İranlıları 842 yatırımcıyla Iraklılar takip ederken diğer yatırımcılar sırasıyla 812 kişiyle Afganistanlılar, 658 kişiyle Yemenliler, 390 ile Filistinliler, 365 ile Ürdünlüler, 291 ile Libyalılar, 268 ile Çinli, 229 ile Mısırlı ve 139 ile Pakistanlı şeklinde görüldü.
SON KARAR İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA
Öte yandan gayrimenkul yatırımı yapıp Türk vatandaşlığı için uygunluk belgesi alan ve Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunan yabancılar için son kararı İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veriyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
2025 Varlığa Dönme Yılı Olacak
Son 4 yılda 10.000 konutu sahipleriyle buluşturan Sur Yapı ev almanın tam zamanı diyerek 2025 yılını
25 December 2024
GYODER iş gücü raporunu sektör STK’ları ile değerlendirdi
Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmala