
- Diğer Haberler

- ABD’nin İlk İki Minareli Camisi Açıldı
ABD’nin İlk İki Minareli Camisi Açıldı
ABD'nin ilk iki minareli camisini de içinde barındıran Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı...
ABD'nin ilk iki minareli camisini de içinde barındıran Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı...
ABD'nin Maryland eyaletindeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, UCLG ve İBB Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile farklı din ve milletlerin temsilcilerinin katılımıyla açıldı.
Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin (Amerika Diyanet Merkezi), ABD'nin ilk iki minareli camisini içinde barındırıyor. Temeli yaklaşık 3 yıl önce atılan merkezin içinde cami 16. yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edildi.
Yaklaşık 16 dönümlük arazi üzerinde hayata geçirilen merkezdeki caminin altında 300 metrekarelik İslam Eserleri Müzesi yer alıyor. Ayrıca kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ve resepsiyon bulunuyor.
Kültür merkezi içindeki İslam Araştırmaları Merkezi'nde de Türkiye'den ABD'ye lisans ve lisansüstü eğitim için gidecek öğrencilere danışmanlık hizmeti sunulacak.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Marmara Denizini Müsilaja Karşı Korumanın Yolu Atıksu Arıtımından Geçiyor
2024’ün son çeyreğinde Marmara Denizi’ne kıyısı olan birçok bölgede yeniden müsilaj oluşumları gözle
23 May 2025
Öztiryakiler, Hostech By TUSİD 2025’te Sektör Profesyonelleri ile Buluşuyoruz
27-31 Mayıs 2025 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Host













