
- Diğer Haberler

- ABD’nin İlk Türk İslam Merkezi 2 Nisan’da Açılıyor
ABD’nin İlk Türk İslam Merkezi 2 Nisan’da Açılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin çift minareli ilk camisinin 2 Nisan Cumartesi günü açılışını yapacak...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin çift minareli ilk camisinin 2 Nisan Cumartesi günü açılışını yapacak...
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğiyle yapılan Amerika Diyanet Merkezi, ülkedeki Müslümanları aynı çatı altında buluşturacak ilk Türk İslam merkezi olma özelliğini taşıyor.
3 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK
Amerikan Diyant Merkezi’nde cemiyet binası, konuk evleri ve kültür merkezi yer alıyor. Cami merkezli bir kompleks olan Amerika Diyanet Merkezi projesinin en merkezi binası cami oluşturuyor. 16. yüzyıl Osmanlı mimarisine uygu olarak tasarlanan ibadathanede avlu da dahil aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek.
İSLAMİ ESERLER MÜZESİ DE VAR
Bin 879 metrekare alan üzerinde inşa edilen Amerikan Diyanet Merkezi’nin altında 300 metrekare İslam Eserleri Müzesi de yer alıyor.
Külliye içinde Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen kültür merkezinde ise kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ile resepsiyon alanı bulunuyor.
Kültür merkezi içindeki İslam Araştırmaları Merkezinde ise Türkiye'den ABD'ye lisans ve lisansüstü eğitim için gidecek öğrencilere danışmanlık hizmeti sunulacak.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Hepsiburada, Efsane Kasım Z Raporunu Paylaştı
Hepsiburada’nın Türkiye’ye kazandırdığı ve her yıl alışveriş gündemini şekillendiren Efsane Kasım, b
03 December 2025
Ekobord Katma Değerli Ürünleriyle Dünya Pazarlarındaki Payını Büyütüyor
Vefa Group’un yapı malzemeleri sektöründeki markası Ekobord, ekstra mukavemeti ile öne çıkan fiberce

















