
- Emlak Haberleri

- Ankara

- Keçiören

- Ankara’nın konut satış birincisi Keçiören oldu
Ankara’nın konut satış birincisi Keçiören oldu
Son zamanlarda dikkat çeken bölgelerden biri olan Keçiören'in Ağustos ayında Ankara’nın konut satış şampiyonu olduğu kaydedildi.
Gelişimi hız kesmeden süren bölgelerden biri olan Ankara Keçiören yakın zamanda gerçekleştirilen lüks konut projeleri ön plana çıkmaya devam ediyor. Bölgede belediyenin hayata geçirdiği şehir planlama ve altyapı konusundaki başarılı çalışmalar gayrimenkul yatırımcılarının dikkatinden kaçmadı. Ağustos ayında Ankara’nın konut satış şampiyonu olarak kaydedilen Keçiören’de TÜİK verilerine göre Ağustos’ta 2 bin 182 adet konut satışı gerçekleştirildi. Sıralamada bin 781 konut satışı ile Çankaya ikinci, bin 692 konut satışıyla Yenimahalle üçüncü, bin 163 konut satışıyla Etimesgut ise dördüncü oldu.
Sosyal alan yatırımları, kişi başına düşen yeşil alan miktarının her geçen gün artması ve hizmet belediyeciliğinin ön plana çıkmasının bunda etkili olduğunu dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören, kentsel dönüşüm projeleri, mahallelere yapılan topyekün yatırımları, örnek ve öncü belediyecilik uygulamaları ile gayrimenkul yatırımlarında ilk sıralarda yerini alıyor. Geçtiğimiz iki yıl boyunca da konut satışında Ankara'da birinci, Türkiye'de ikinci olduk. Hem gayrimenkul yatırımı hem de Ankara'da insanların yaşamak için Keçiören'i tercih etmesi bizleri oldukça sevindiriyor. Çünkü bir belediyenin en önemli görevlerinden birisi yaptığı çalışmalarla bölgesini kalkındırmak, değerli hale getirmektir" ifadelerini kullandı.
Ovakent, Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi gibi birçok yeni çalışmanın da başladığına vurgu yapan Başkan Ak, "Geçtiğimiz günlerde dev bir eğitim yatırımının da temeli atıldı. Büyük yatırımlar ilçemizin prestijini de artıyor. Ayrıca 'Kent Ekonomilerine Katkı' kategorisinde Cumhurbaşkanımızdan ödül aldığımız Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi de şehrin dokusuna, kimliğine önemli katkı sundu. Doğaya dönüş projemiz tema vadinin güzel bir örneği olurken Ankara turizmini de güçlendirecek” diye ekledi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Türkiye’de konut finansmanı dengeleri değişiyor
Konut kredisi %34 arttı, tasarruf finansmanı %298 büyüdü
14 November 2025
Noyanlar Group’un Altın Projesi Bellagio İskele’de Yükseliyor: Akdeniz’in yeni cazibe merkezi “Lüksün Anahtarı”
Kuzey Kıbrıs’ın köklü ve güvenilir inşaat devi Noyanlar Group, en yeni prestij projesi Bellagio ile













