
- Emlak Haberleri

- Antalya'da konut satışları Ekim ayında yüzde 23 arttı
Antalya'da konut satışları Ekim ayında yüzde 23 arttı
Antalya, Ekim ayında en fazla konut satılan dördüncü şehir oldu.
19 Kasım 2021
Ekim 2021 dönemine ait konut satış istatistikleri açıklandı. Bu dönemde Türkiye genelinde toplamda 137 bin 401 adet konut satılırken satışlarda yıllık bazda yüzde 14.9 oranında artış yakalandı.Bu dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en fazla konutun Antalya'da satıldığı görüldü. Antalya'da Ekim 2021 döneminde toplam 6 bin 429 adet konut satılırken geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.11 oranında artış yakalandı. Geçen yılın Ekim ayında Antalya'da 4 bin 943 adet konut satılmıştı.
Antalya'da bu dönem satılan konutların bin 097'si ipotekli olarak satıldı. İpotekli konut satışlarında geçen yıla kıyasla artış elde edildi.
2 BİNE YAKIN SIFIR KONUT SATIŞI
Ekim 2021 döneminde Antalya'da bin 789 adet sıfır konut satışı yapıldı. Sıfır konut satışında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34'lük artış elde edildi.
Bu dönemde Antalya'da 4 bin 640 adet ikinci el konutun satıldığı görüldü. İkinci el konut satışlarında ise yıllık bazda yüzde 18 oranında artış yakalandı.
YABANCIYA SATIŞTA ARTIŞ SÜRÜYOR
Yabancılara konut satışında Antalya, yıl boyunca İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldı. Yabancı yatırımcıların Antalya'ya ilgisi bu yıl da devam ediyor. Yılın Ocak-Ekim arası döneminde Antalya'da toplam 8 bin 640 adet konut yabancılara satıldı.
Ekim 2021 döneminde ise Antalya'da bin 385 adet konut yabancı yatırımcılara satıldı. Bu sonuç, geçen yılın Ekim ayına kıyasla yüzde 32.99 oranında artış gösterdi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













