- Emlak Haberleri
- Antalya
- Kepez
- Antalya'da yabancılara konut satışı yüzde 52 arttı
Antalya'da yabancılara konut satışı yüzde 52 arttı
Mart 2021 döneminde Antalya'da konut satışları hareketlendi.

Mart 2021'de Antalya, yabancılara en çok konut satılan ikinci şehir oldu. Bu dönemde Antalya'da 889 adet konut yabancılara satılırken bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 oranında artış gösterdi.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Antalya konut satış rakamlarını değerlendiren Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yabancılara konut satışında şehrin öne çıktığını belirtti.
YABANCIYA SATILAN 5 KONUTTAN BİRİ ANTALYA'DA
Türkiye genelinde yabancıya satılan her 5 konuttan birisinin Antalya'da olduğunu ifade eden Çetin, "Türkiye genelinde martta yabancıya konut satışı geçen yıla göre yüzde 40 artışla 4 bin 248 oldu. Bunun 889'u Antalya'da gerçekleşti. Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 52'lik bir artış yaşadı. Yabancıya konut satışında İstanbul'un ardından ikinci sıradaki kentimizin cazibesi, salgın sürecinde de konut yatırımı yapmak, Antalya'da yaşamak isteyen yabancıları çekti" şeklinde konuştu.
Antalya'da konut satışı verileri yükseldiğinde insanların akıllarına artan beton miktarı değil, modern ve estetik tasarımlarla dikkat çeken, zengin sosyal imkanlar sunan, doğal çevreye saygılı yaşam alanları gelmesi gerektiğinden bahseden Çetin, "Kentin tüm paydaşları olarak bu bilinçle hareket edersek güzel Antalya dünyanın en gözde destinasyonlarından birisi olarak cazibesiyle fark yaratmaya devam edecektir" diye konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

Gayrimenkulün çatı kuruluşu GYODER, 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’ni 17 Haziran’da gerçekleştirecek.
‘Türkiye’nin Gayrimenkul Aklı’ temasıyla düzenlenecek 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’nde çıkış yolla
08 May 2025

Resort Residence yaşam konsepti ile Kuzey Kıbrıs’ta “Aqualina Residence”
Kuzey Kıbrıs, gayrimenkul yatırımcılarının radarında yükselmeye devam ediyor.