
- Emlak Haberleri

- Ordu

- Ordu

- 'Arap turistler Ordu'ya yatırım yapıyor'
'Arap turistler Ordu'ya yatırım yapıyor'
Arap yatırımcılar Ordu'da Ünye ve Fatsa sahil ilçelerinde kenarlarına yatırım yapıyor.
Ordu Valiliği tarafından gerçekleştirilen '1 milyon turist' hedefiyle başlatılan tanıtım çalışmalarının sonuç veremeye başladığı aktarıldı. Kentin geçen yıl aldığı Arap turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 40 artış kaydetti. Kente gelen Körfez ülkelerinden turistlerin yalnızca tatil yapmıyor konut ve otel yatırımı için de girişimde bulunduğu da belirtildi.
Konuyla ilgili Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya'nın AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arap turist sayısının artmasında Ordu-Giresun Havalimanı’nın da çok büyük etkisinin olduğu belirtildi.
Ordu Otelciler ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Ali Aydın da kenti ziyaret eden Arap turistlerin mülk satın aldığının altını çizdi.
Ayrıca Arap turistlerin genellikle sahil kıyısında yer alan Fatsa ile Ünye ilçelerinde konut satın aldığına değinen Aydın, "Kayıtlara göre Ordu'da 2017 yılında 45 yabancıya mülk satışı yapılırken, bunlardan 39'unu Suudi Arabistan vatandaşları oluşturuyor" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Ege Yapı Kekliktepe’de Son 15 Villa: Teslim Süreci Bahar Sonu Başlıyor
Ege Yapı’nın, Ege Yapı GYO portföyünde Urla Kekliktepe’de hayata geçirdiği müstakil villa projesinde
27 February 2026
RAMS Park House Maslak’ta “İyi Ki” Dedirten Yatırım Fırsatı
RAMS Türkiye’nin yeni projesi RAMS Park House Maslak’ta, 3 milyon 900 bin TL’den başlayan peşinat ve













