
- Şirket Haberleri

- Artaş İnşaat'ın 'Avrupa Konutları' projelerine büyük ilgi
Artaş İnşaat'ın 'Avrupa Konutları' projelerine büyük ilgi
Konut satışlarının canlandığı dönemde Artaş İnşaat'ın projeleri de yoğun ilgi gördü.
Haziran ayıyla birlikte konut satışlarında başlayan canlılık sonrasında konut stoklarında ciddi oranda erimenin kaydedildiği belirtildi. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde satışların aynı canlılığı sürdürdüğü ifade ediliyor.Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Artaş İnşaat'ın 'Avrupa Konutları' markasıyla hayata geçirdiği projelere yatırımcıların ilgisi arttı. Firma olarak şu ana kadar toplamda 20 bin konut ürettiklerini belirten Artaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yatırımlarını her yıl artırarak faaliyetlerine devam ettiklerini ifade etti.
"STOK SAYISI DÜŞÜYOR"
2020 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "En verimli ay şüphesiz ki tüm sektör paydaşlarımızda olduğu gibi Haziran ayıydı. Bu ay içerisinde kredi faizlerinin düşmesi, satışları hızlı bir şekilde etkiledi. Satışına devam ettiğimiz projeler dahilinde yaklaşık bin konutluk bir stok mevcuttu. Konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte elimizdekileri neredeyse tüketmiş durumdayız. 'Avrupa Konutları Yamanevler, Avrupa Konutları Atakent 4-B, Avrupa Konutları Başakşehir ve Vadistanbul Park' projelerimizde yapılan satışlarla elimizdeki stok sayısı her geçen gün düşüyor" şeklinde konuştu.
YENİ PROJE ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR
Artaş İnşaat'ın çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları markalı projelerine yenilerini ekleme adına çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Yamanevler ve Atakent 4 projelerimizin ikinci etaplarına başladık. Yılın son çeyreği içinde ise Arıcılar'da Avrupa Konutları Vadi ve Halkalı'da Avrupa Konutları Atakent 4-C projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
PASİFİK HOLDİNG HALKA ARZINA YOĞUN İLGİ
Şehirlere imza atan gayrimenkul projeleri, uluslararası demiryolu lojistiğiyle dünyaya açılan yenili
19 November 2025
Vekon’dan Çelik Etkinlik Alanı: 75 Günde Tamamlanan Mühendislik Eseri
Vekon, mimari bir tasarımdan yola çıkarak yalnızca 75 günde tamamladığı çelik etkinlik alanıyla, pro
06 November 2025
Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın operasyonel karı yılın üçüncü çeyreğinde 135 milyon Euro’ya ulaştı
06 November 2025
arsaVev ile Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Arasındaki Sponsorluk Anlaşmasının İmza Töreni Düzenlendi
04 November 2025
Akiş GYO’dan Greendeks iş birliğiyle AVM sektöründe sürdürülebilirlikte bir ilk; ESG dönemi başlıyor













