
- Emlak Haberleri

- Bakan Kurum duyurdu...Yeni konut projesi yolda
Bakan Kurum duyurdu...Yeni konut projesi yolda
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Emlak Konut Kampanyasını büyük ihtimalle ekim ayı içinde açıklayacağız.
Emlak Konut Kampanyasında, hem indirim hem de vade olmak üzere hepsini birlikte çalışıyoruz. Hazine Bakanlığımızla da faiz konusunda çalışmamız var" dedi.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası gazetecilerle konuştu. Bakan Kurum'un, daha önce Emlak Konut Kampanyası olarak açıkladığı orta gelir grubu sosyal konut kampanyasında kapsam genişletiliyor.
Bakan Kurum, Emlak Konut Kampanyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, şu ifadeleri kullandı:
"Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Emlak Konut Kampanyasını büyük ihtimalle ekim ayı içinde açıklayacağız. Emlak Konut Kampanyasında, hem indirim hem de vade olmak üzere hepsini birlikte çalışıyoruz. Hazine Bakanlığımızla da faiz konusunda çalışmamız var.
Sadece emlak konut olmayacak. GYODER, İMDER, Türkiye Müteahhitler Birliği, Anadolu'daki müteahhitler, hepsi ile birlikte konuşuyoruz. Kampanya genişleyecek"
"KONUT ALMAK İÇİN İYİ BİR ZAMAN"
Bakan Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi ile ilgili olarak ise şöyle değerlendirdi: "Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi, geri geldi, hatta biraz daha geri geliyor. Konut almak için iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz şu anda. Sosyal konut projesinde fiyatları açıklayınca hepsi durdu. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak."
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
İstanbul’un “İyi Ki Dedirten” Yeni Yaşam Projesi: RAMS Park House Maslak
37 yıllık uluslararası deneyimiyle gayrimenkul sektörünün öncülerinden RAMS Türkiye, İstanbul’un en
02 December 2025
BİZİM EVLER 11’DE DAİRE TESLİMLERİ BAŞLADI
İstanbul’da planlı kentleşmenin başarılı örnekleri arasında yer alan Ispartakule’nin en büyük yatırı
01 December 2025
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













