
- Emlak Haberleri

- ‘Başarılı Lise’ye yakın evlerin fiyatları artıyor
‘Başarılı Lise’ye yakın evlerin fiyatları artıyor
Değişen sınav sistemi TEOG’un yerine getirilen adrese göre yerleştirme sistemi emlak piyasasının da yeniden şekillenmesine sebep oldu. İlanlara, çevredeki okullarla ilgili bilgiler eklendi.
TEOG sistemi yerine öğrencilerin adrese göre yerleştirilmesi sistemine geçildi. Bu durumda yeni sistemle birlikte emlakçılar da ilanların da güncellemeye gitti. Söz konusu sistem değişikliği ile birlikte ilanlara “Fen Lisesi yakını”, “Sosyal bilimler lisesi karşısı” gibi ibareler eklenerek piyasada yeni bir şekillenmeye sebep oldu. Yenilenen sistemle birlikte eğitim kalitesi yüksek okulların yanındaki ev fiyatları şimdiden yükseldi. Eğitimciler, yapılan değişiklikle birlikte birçok velinin evini taşıyacağını dile getirdi. Sisteme göre öğrenciler ikamet ettikleri adrese en yakın 5 okulu seçebilecek. Ülkedeki başarılı okullara ise sınavla öğrenci alınacak. Çocuğuna iyi bir eğitim ve gelecek sunmak isteyen veliler ise fen liselerine yakın adreslere odaklanırken bu okulların yakınındaki evlerde fiyatlar yüzde 50 yükseldi.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi yakınındaki Umut Emlak sahibi Jale Söğütoğlu, “Normalde bu çevredeki yaklaşık 100 metrekare evin kirası bin 500- 2 bin lira arasında değişiyor. Fakat sınav sisteminin değişmesinden dolayı kiralar yükselecek. Rakam rahatlıkla 3 bin TL’ye çıkacak” diye konuştu.
Maltepe Anadolu Lisesi yakınlarındaki İlke Emlak Satış Danışmanı Özlem Kaplan ise, “Kiralarda düşüşler vardı. Şimdi ise bin 600 lira olan bir ev kirasını 2 bin-2 bin 500 gibi bir fiyata çıkarmayı düşünüyoruz” diye ekledi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
RAMS Park House Maslak Lansmanında Rekor Satış
3 Günde 260 Konut Satıldı, Kampanya 1 Ocak 2026’ya Uzatıldı.
11 December 2025
Konut Üretiminde Güven ve Sürdürülebilirlik Ön Planda
Yapı sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahip Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Şentürk, konut pr
11 December 2025
POPÜLER HABERLER
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













