
- Emlak Haberleri

- Muğla

- Bodrum

- Bodrum'da tespit edilen projeler revize ediliyor
Bodrum'da tespit edilen projeler revize ediliyor
Bodrum'da mühürlenen 21 projeye tebligat gönderildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de kaçak yapılaşmaya karşı başlatılan çalışmalar kapsamında Muğla'da birçok projenin çalışmaları durduruldu. Yalnızca Bodrum'da 21 projeye tebligat gönderilirken aykırılıkların 1 ay içinde düzeltilmesi talep edildi.Hürriyet Gazetesi'nin aktardığı habere göre, Bodrum'daki çalışmalar hakkında bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi, 4 projede yıkım çalışmalarının başladığı bilgisini aktardı. Projelerde bazı firmaların kendi ekibi ile yıkım sürecini yürüttüğünü, diğer projelerde Bakanlık tarafından çalışmaların yürütüldüğünü belirten yetkili, "Mühürleme süreci 20 Ağustos'ta başladı ve sonraki günlerde devam etti. Dolayısıyla her projenin son yıkım tarihi farklı. Biz tek tek kontrolleri yapıp gerekli adımları atıyoruz" ifadelerini kullandı.
MUĞLA'DA GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA
Bodrum dışındaki diğer Muğla ilçelerinde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi; Marmaris'te 550, Fethiye'de 495, Seydikemer'de 368, Datça’da 228, Köyceğiz'de 186, Menteşe'de 159, Ortaca'da 150, Milas’ta 147, Ula'da 133, Dalaman'da 62, Yatağan'da 27, Kavalıdere'de 6 yapıda aykırılık tespit edildiğini aktardı.
"PROJEYİ REVİZE EDİYORUZ"
Bodrum'da yıkım kararı çıkarılan The BO Viera projesinin yüklenici firma sahibi Besa Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci projedeki son durum hakkında yazılı açıklama yaptı. Bodrum'un değerinin farkında olduklarını ve bu durumunu içselleştirdiklerini belirten Bezci, "Bodrum'un mimarisi konusundaki hassasiyeti gözeterek projeyi revize ediyoruz. Ruhsatta öngörülenin çok üzerinde bir iyileştirme yapacağız. Tatil evi satın alan müşterilerimizin haklarını da gözeteceğiz. The BO Viera tüm hassasiyetleri sergileyen doğaya saygılı nadide bir proje olacaktır" diye konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Luxera GYO YKB Ramazan Taş: 2026'ya güçlü konut piyasasıyla giriyoruz
2025 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak 1 milyon 688 bin 910 adede ulaşan konut satışları, konu
20 January 2026
Türkiye’nin İlk Resort City Konseptli Yaşam Projesi PRIVE INVENTUM’da Ön Talep Başladı
Aydın Yatırım Grup tarafından geliştirilen ve Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Resort City konsep













