
- Şirket Haberleri

- Doğuş Holding, İstinye Park'ı satışa çıkarmayı planlıyor
Doğuş Holding, İstinye Park'ı satışa çıkarmayı planlıyor
Doğuş Holding'in bazı varlıkları satışa çıkarmayı hazırlandığı kaydedildi.
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk tarafından eğlence ve yeme içme sektörünün de dahil olduğu bazı varlıklarının satışı için yatırımcılarla görüşüldüğü belirtildi. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Doğuş Grubu önümüzdeki bir ay içinde iki ya da üç varlık satışı açıklayacağı kaydedildi. Konuyla ilgili bilgi veren iki kaynak, söz konusu anlaşmaların Doğuş Restaurant Entertainment and Management’tın (D.ream) hisselerinin bir kısmının veya D.ream bünyesindeki bazı operasyonların satışını da içerdiğini belirtti. Ayrıca aynı kaynaklar, bu adımla Şahenk’in hedefinin Doguş Holding A.Ş.’de portföy optimizasyonu ve borçların azaltılması olduğunu kaydetti.
Financial Times tarafından Çarşamba günü yayımlanan habere göre, Singapur merkezli Temasek Holdings Pte Ltd. ve GIC Pte Ltd. ile Londra merkezli Metric Capital 1,5 milyar dolar olarak değerledikleri D.ream’de azınlık hissesi almakla ilgilendiği ifade edildi. Ayrıca haberde şirketlerin 200 milyon dolarlık hisse alacağı da belirtildi.

İki kaynak tarafından Bloomberg’e verilen bilgiye göre satışa konu varlıklar arasında İstinye Park da var. Doğuş’un söz konusu alışveriş merkezinde payı yüzde 42 seviyesinde; kalan hisselerin sahibi ise Orjin Grubu. Kaynaklar olası bir satışın İstinye Park için yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam değer üzerinden yapılabileceğini de açıkladı.
Doğuş Holding tarafından ise konu hakkında herhangi bir yorum yapılmadı. 18 Ocak 2018 tarihindeki Bloomberg haberinde Doğuş Holding’in, yiyecek-içecek işinin bir kısmını Dream grubundan ayırıp halka arz etmek için hazırlık yaptığı ifade edilmişti. Bu hafta Bloomberg’e konuşan bir kaynak ise bu planın hala masada olduğunu dile getirdi. Ayrıca söz konusu satışın Zuma ve Nusr-Et gibi restoranları kapsaması öngörülüyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Sinpaş YTS'den Türkiye genelinde güçlü büyüme
Faizsiz, bankasız ve kredisiz finansman yaklaşımıyla öne çıkan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (Sinpaş
28 November 2025
MAKYOL BASIN AÇIKLAMASI
Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. ile Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi’nin adlarının, Ekr













