- Toki Haberleri
- Ev alana devlet desteği sürecek
Ev alana devlet desteği sürecek
Dar gelirli vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olma imkanları sağlanıyor.

İNDİRİM KAMPANYALARI DA SUNULUYOR
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin öncelikli hedef kitlesinin alt ve orta gelir grubu vatandaşlar olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımıza uygun ödeme koşulları ile kira öder gibi ev sahibi olma imkânı sunuyoruz. Alıcıların çoğu borçlarını aylık taksitler halinde ödemeyi tercih ediyor. İndirim kampanyaları ile tüm borcunu ya da borcunun bir bölümünü kapatmak isteyen vatandaşlarımıza alternatif imkânlar sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
AYLIK TAKSİTLERLE ÖDEME
Alt ve orta gelir grubuna sunulan sosyal konutlardan ev sahibi olan vatandaşların borçlarını aylık taksitler halinde ödemeyi tercih ettiğini belirten Bakan Kurum, "Bu yıl itibarıyla gerçekleştirilen indirim kampanyasında 510 bin lira borç bakiyesi kapatıldı" dedi.
Uygun fiyatlı konutların fiyat aralığı şehirlere göre değişiklik gösterirken vatandaşlara 400 liradan başlayan taksitlerle konut sahibi olma fırsatı sağlanıyor. TOKİ projelerinden yararlanmak için projenin bulunduğu şehirde en az 1 yıl ikamet etme zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca 2+1 konutlar için 25, 3+1 konutlar için de 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

TOKİ tarafından 22 ilde bin 903 konut satışta
TOKİ, uygun fiyatlarla kurasız bir satış dönemi başlattı.
12 November 2019

TOKİ Samsun Vezirköprü projesinde 97 konut satışta
TOKİ'nin Samsun Vezirköprü projesinde uygun fiyatlı konutlar satışa sunuldu.