
- Emlak Haberleri

- Gayrimenkul yatırımında Ürdünlüler ilk sırada
Gayrimenkul yatırımında Ürdünlüler ilk sırada
Bu yıl Ürdünlü yatırımcıların Türkiye'deki faaliyetleri arttı.
2020 yılında Türkiye genelinde yabancı yatırımcıların gayrimenkul (konut, arsa, arazi, iş yeri vb.) yatırımları tüm hızıyla sürüyor. Pandemi sürecine rağmen bu yılın 9 ayında elde edilen sonuçlar olumlu şekilde yorumlanıyor.Tapu Yabancı İşler Daire Başkanlığı verilerine göre, 2020 yılının 3'üncü çeyreği sonunda Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul alımları, yüz ölçümü bazında 6 milyon 191 bin 71 metrekare oldu. Bu sonuç, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında düşüş gösterdi. Geçen yılın söz konusu döneminde 7 milyon 62 bin 877 metrekarelik yatırım yapılmıştı. Ancak bu yılın Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında uluslararası uçuşların pandemi nedeniyle kapalı olduğu da biliniyor.
2020 yılının 3'üncü çeyreği sonunda Türkiye genelinde en çok Ürdünlü yatırımcıların yatırım yaptığı görüldü. Ürdün vatandaşlarını Iraklılar, Afganistanlılar, Mısırlılar ve Suudi Arabistan vatandaşları takip etti. Bu dönemde konut satışı özelinde ise ilk sırada İranlılar yer aldı.
İSTANBUL GÖZDE ŞEHİR
Yabancı yatırımcıların gayrimenkul yatırımında da en fazla İstanbul'un tercih ettiği görülüyor. İstanbul'dan sonra bu listede Manisa ve Konya ilk üçte yer aldı. Bu şehirleri ise Antalya, Sakarya, Muğla, Tekirdağ, Edirne, Bursa ve Ankara takip etti.
Konut satışı özelinde ise 2020 yılının 9 aylık bölümünde en fazla yatırım yapılan şehirler sırasıyla İstanbul, Antalya ve Ankara olarak görüldü.
Yabancı yatırımcıların gayrimenkul alımında İstanbul'un gelişmekte olan ilçelerini tercih ettiği görüldü. Bu dönemde en fazla yatırım Büyükçekmece, Beylikdüzü, Silivri, Esenyurt, Başakşehir gibi ilçelerde oldu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
RAMS Park House Maslak Lansmanında Rekor Satış
3 Günde 260 Konut Satıldı, Kampanya 1 Ocak 2026’ya Uzatıldı.
11 December 2025
Konut Üretiminde Güven ve Sürdürülebilirlik Ön Planda
Yapı sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahip Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Şentürk, konut pr
11 December 2025
POPÜLER HABERLER
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













