
- Emlak Haberleri

- Kocaeli

- Gebze

- Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nden Tataristan'a 2.5 Milyar Dolarlık Proje
Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nden Tataristan'a 2.5 Milyar Dolarlık Proje
Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Tataristan’da OSB projesi için imzayı attı...
Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Tataristan’da OSB projesi için imzayı attı...Tataristan, başkenti Kazan'a 50 km uzaklıktaki Sviyajskiy bölgesinde, Gebze sanayi bölgesi modelini yapmak için harekete geçti.Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Tataristan’da yaklaşık 2.5 milyar dolara mal olacak proje için düzenlenen toplantıda imzayı attı.
Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, projenin bir ilk olduğunu ve yıllardır hayalini kurdukları bir iş olduğunu söyledi.Yıldırım imza töreninde bu projenin iki yıl önce Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov'un Türkiye ziyaretinde gündeme geldiğini belirtti.
İLK DEFA TATARİSTAN'DA FAALİYETE GEÇİRİLECEK
Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım şunları kaydetti:"İşin kurulması ve işletilmesi Gebze Organize ve Sanayi Bölgesi tüzel kişiliğine ait olacak. Bu bizim yıllardır hayalini kurduğumuz bir şeydi. İlk defa burada faaliyete geçireceğiz. Alt yapı ve üst yapı ile ilgili öngörülen 800 milyon dolar, artı yapılacak olan inşaat ve yapılar ile birlikte bedel 2,5 milyar dolar gibi bir yatırım maliyeti olacağını düşünüyoruz" dedi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
RAMS Park House Maslak Lansmanında Rekor Satış
3 Günde 260 Konut Satıldı, Kampanya 1 Ocak 2026’ya Uzatıldı.
11 December 2025
Konut Üretiminde Güven ve Sürdürülebilirlik Ön Planda
Yapı sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahip Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Şentürk, konut pr
11 December 2025
POPÜLER HABERLER
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













