Günlük Ev Kiralayan Emlakçı Yandı

Günlük ev kiralaması yapıp bildirimde bulunmayan emlakçılara ağır cezalar geliyor...

19 October 2016
Günlük Ev Kiralayan Emlakçı Yandı Günlük ev kiralaması yapıp bildirimde bulunmayan emlakçılara ağır cezalar geliyor...

Özellikle terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından tercih edilen günlük evleri kiralayan emlakçılar yandı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen yönetmelik çalışması ile mevzuata aykırı günlük ev kiralayan emlakçılara ağır cezalar getiriliyor.

Bu kapsamında günlük ev kiralayan emlakçılar gerekli bildirimde bulunmazlarsa yardım ve yataklık etmekten ceza alabilecekler. Belirlenen standartlara uymayanlar emlakçılık yapamayacak.

Emlakçılar daire sahiplerinden aylık olarak kiraladıkları evi günlük olarak 100-150 TL'ue kiraya verebiliyor. Yapılan işlem kayıt dışı olduğu için vergi de alınmıyor. Evini günlük kiraya verenlerin ticaret yaptıkları için otel gibi değerlendirilmesi ve esnaf odasına kayıt yaptırarak vergi ödemesi gerekecek.

Günlük kiralamada cezai işlemlerde ise otelde kullanılan yönetimin izlenmesi bekleniyor. Öncelikli olarak uyarı cezası gönderilecek. Uyarıya rağmen bildirimde bulunulmazsa kapatma cezası uygulanabilecek.



HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR


henüz yorum yok

Öne Çıkan Konut Projeleri


Tüm Türkiye’de en çok tercih edilen konut projelerini burada bulabilirsiniz.

İstanbul, Beylikdüzü

Keleşoğlu Holding

395.000 - 792.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Sur Yapı

385.000 - 837.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Ankara, Etimesgut

Söğüt İnşaat

283.000 - 634.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Halk GYO

490.000 - 888.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Mutlu inşaat

200.000 - 734.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Konya, Meram

Torkam inşaat

315.000 - 1.000.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Gül Proje

253.470 - 903.119 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Başakşehir

İntaya

595.000 - 998.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum