
- Emlak Haberleri

- İstanbul

- Bakırköy

- Hükümetten İnşaat ve Rant Uyarısı
Hükümetten İnşaat ve Rant Uyarısı
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, inşaat sektöründe bir gecede, bir kalem değişikliğiyle oluşan 'ölçüsüz rantlara' dikkat çekti.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, inşaat sektöründe bir gecede, bir kalem değişikliğiyle oluşan 'ölçüsüz rantlara' dikkat çekti.
Babacan 5. Uluslararası İstanbul Finans Zirvesi’nin sabah oturumunda soruları yanıtlarken, inşaat sektörünü destekledikleri ve önemli bir sektör olduğunu belirterek, "Hatta gelişmiş ülkelerde bile milli gelirin yüzde 8’i inşaat sektöründen gelir" dedi.
Babacan, inşaat sektörünün düzenleme ve denetleme içinde çalışması gerektiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
ÖLÇÜSÜZ RANTLAR
"Bir de çok kısa vadeli küçük kalem oynatmalarla oluşan ölçüsüz rantlar var. Bu ölçüsüz rantların oluşmasıyla ilgili bizim eleştirilerimiz var. Bu ölçüsüz rantların daha kontrollü, fırsat eştliğine dayanan ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. ’Hangi sektöre yatırım yapayım’ dediğinde yatırımcılarımız kararlarını daha sıhatli bir şekilde verebilsinler. Aksi halde çok kolay; bir gecede bir kalem değişikliğiyle, mevzuat değişikliğiyle sağlanan rantların söz konusu olduğu bir alan varken, ister istemez sanayi gibi uzun vadeli gerçekten çok emek isteyen, ciddi fedakarlık isteyen bir sektöre ister istemez ilgi düşebiliyor. Bunu yeniden bir dengelememiz gerekiyor"
DAHA ÖNCE DE ELEŞTİRMİŞTİ
Babacan daha önce yaptığı açıklamalarda da yatırımların inşaat sektörüne kaymasına yönelik eleştirilerde bulunmuş ve sanayinin toplam milli gelirden aldığı payın düştüğünü ifade ederek, bunun iyi bir trend olmadığını söylemişti. Babacan, "Sanayi yatırımları göreli olarak daha cazip hale gelmeli. Bir başka alanda daha kolay para kazanma ihtimali olduğunda sermayenin oraya kayıyor. Sanayi yatırımlarından para kazanmaya başlamak 5-6 seneden önce mümkün değil ancak AVM ya da bir lüks konut projesi hemen tamamlanıp satılabiliyor" demişti.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
RAMS Park House Maslak Lansmanında Rekor Satış
3 Günde 260 Konut Satıldı, Kampanya 1 Ocak 2026’ya Uzatıldı.
11 December 2025
Konut Üretiminde Güven ve Sürdürülebilirlik Ön Planda
Yapı sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahip Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Şentürk, konut pr
11 December 2025
POPÜLER HABERLER
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













