
- Emlak Haberleri

- İmar barışına aykırı yapılar yıkılıyor
İmar barışına aykırı yapılar yıkılıyor
İmar barışına aykırı olduğu tespit edilen yapıların yıkım süreci başladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de yürütülen çalışmalarda, imar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapımına başlanan ve inşaat faaliyetleri devam eden yapıların tespit edilmesi için özel bir ekip kuruldu. Bu çalışmalar sonrasında özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı tespit edildi.Özel Çevre Koruma Bölgeleri (ÖÇK) ve doğal sit alanlarının yer aldığı 39 şehirde, bin 164 denetim gerçekleşti. AA'nın aktardığı habere göre, bin 503'ü ÖÇK bölgesinde, 2 bin 453'ü doğal sit alanlarında olmak üzere imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı olduğu belirlenirken bu yapılardan 423'ü anında yıkıldı. Bunun yanı sıra bu yapılardan bin 278'i için suç duyurusu yapılırken kalanlar için adli ve idari süreç başlatıldı.
MUĞLA VE NEVŞEHİR ÖN PLANDA
Yapılan çalışmalarda özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı yapı en çok Muğla'da tespit edildi. Muğla'da yapılan çalışmalar sonrasında Bodrum, Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Ula, Marmaris, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde bin 351 yapı etaplar halinde yıkılacak.
Muğla'dan sonra aykırı yapının en çok bulunduğu şehir Nevşehir oldu. Nevşehir merkezde 187, Ürgüp'te 115, Avanos'ta 53 ve Gülşehir'de 1 kaçak yapı tespit edilirken toplam 356 yapıdan 147'si yıkıldı.
Muğla ve Nevşehir'den sonra Trabzon üçüncü sırada yer aldı. Trabzon'da ÖÇK ve sit alanlarında gerçekleştirilen denetimlerde imar barışına aykırı olduğu belirlenen 171 yapı belirlendi. Diğer iller ve yapı sayısı ise şu şekilde: Antalya'da 260, Çanakkale'de 268, Rize'de 260, Edirne'de 202, İzmir'de 168, Mersin'de 178, Aydın'da 107 yapı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
BİZİM EVLER 11’DE DAİRE TESLİMLERİ BAŞLADI
İstanbul’da planlı kentleşmenin başarılı örnekleri arasında yer alan Ispartakule’nin en büyük yatırı
01 December 2025
Ofisler Yeniden Tanımlanıyor "Ofisin Yeni Yüzü: Esnek, Akıllı, Yaşanabilir"
Pandemiyle birlikte hız kazanan hibrit ve esnek çalışma modelleri, ofis sektöründe kalıcı bir dönüşü
28 November 2025
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













