
- Emlak Haberleri

- İmar barışında başvuru sayısı 9 milyona yaklaştı
İmar barışında başvuru sayısı 9 milyona yaklaştı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına başvuru rakamlarını açıkladı.
Başvuru tarihi 31 Ekim'den 31 Aralık 2018 gününe kadar uzatılan imar barışında başvuru sayısının 8 milyon 900 bini geçtiği ve bu başvurulardan 7 milyar 511 milyon TL gelir elde edildiği açıklandı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışından yararlanmak isteyenlere bu yıl yapılan yapıların sisteme dahil olmadığını hatırlatarak, "İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılmış yapıları içeriyor. Bu noktada belediye başkanlarımızı, valilerimizi uyarıyoruz, bu tarihten sonra yapılan yapıların hiçbir şekilde kayda alınmaması ve imar barışına dahil edilmemesi noktasında takipçi oluyoruz, buna ilişkin bakanlık denetim birimlerimiz de sahada gerekli incelemeleri yapıyor" ifadelerini kullandı.
10 MİLYON SEVİYESİNE GELECEK
İmar barışı sistemine bakanlık olarak başvuru beklentilerinden bahseden Bakan Kurum, "Bizim buradaki beklentimiz, 14 milyon vatandaşımızın imar barışından faydalanması. Şu ana kadar imar barışına başvuru sayısı 9 milyona yaklaştı, aralık sonuna kadar devam edecek, inşallah 10 milyon seviyelerine gelip aşacaktır diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
31 ARALIK UYARISI
Bakan Kurum son olarak, imar barışından yararlanmak isteyenlerin son başvuru tarihi olan 31 Aralık 2018 gününe kadar başvurularını yapmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan imar barışı sistemi, Türkiye genelinde imara aykırı ve ruhsatsız yapıları kayıt altına alma prensibini barındırıyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
BDDK duyurdu: Konut kredilerinde birinci ve ikinci el ayrımı kaldırıldı
Son dakika haberi! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerinde birinci ve iki
31 January 2026
Rönesans Holding’den Hollanda’da tarihi işlem
Rönesans Holding’in iştiraki Ballast Nedam Development, Hollanda’nın bugüne kadarki en büyük konut i













