
- Emlak Haberleri

- Van

- Başkale

- İran'daki depremin etkisiyle Van'da kerpiç evler yıkıldı
İran'daki depremin etkisiyle Van'da kerpiç evler yıkıldı
İran'da meydana gelen deprem Van'da yıkıcı etki yarattı.
23 Şubat 2020
İran'ın Hoy kentinde bugün 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İran'ın Türkiye sınırında meydana gelen deprem, Van'da da şiddetli bir şekilde hissedildi.Van ve çevre şehirlerde de hissedilen deprem sonrası Van'da çok sayıda evin yıkıldığı öğrenildi. Yapılan ilk açıklamaya göre Van'da 9 kişi hayatını kaybederken 37 kişinin de yaralı olduğu bildirildi.
KERPİÇ EVLER YIKILDI
Yaşanan deprem sonrası yetkililerden bilgiler alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvenlik, Gelenler ve Özpınar köylerinde yıkıntılar ve can kayıplarının olduğunu belirtti.
Özellikle kerpiç evlerde yıkımların olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, " Beton yapıların hasar görenleri muhakkak var. Maalesef kerpiçlerde toprak söz konusu oluyor ve toprak boğulmasını da peşinden getirebiliyor. Onun için kerpiç evler konusunda tedirginliğimiz, riskimiz var. Bu konuda arkadaşlarımız tüm bölge halkına gerekli duyurularda bulunuyorlar" ifadelerini kullandı.
DURUMU KRİTİK YARALILAR MEVCUT
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 37 yaralımız var, 9'unun durumu kritik" açıklamasını yaptı.
ARTÇILARA KARŞI UYARI
Sabah meydana gelen depremden sonra bölgede çok sayıda artçı deprem de görüldü. AFAD yetkilileri ise riskli yapılara girilmemesi konusunda uyarıda bulunarak, "Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













