
- Emlak Haberleri

- İş yerlerinde de KDV düşürüldü
İş yerlerinde de KDV düşürüldü
Kontta KDV indiriminden sonra iş yerlerinde de KDV oranı düşürüldü.
Konut satışlarını canlandırmak ve satışlarda yukarıya doğru bir ivme yakalamak adına devlet tarafından atılan konutta KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesinden sonra gözler iş yerleri için gelecek karara çevrilmişti. Bakanlar Kurulu tarafından konutta KDV oranını düşüren karar, iş yerleri (bina ve bağımsız üniteden oluşan) için genişletildi. Buna göre iş yerleri için de alınan KDV oran yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi.
SON TARİH 31 EKİM
İş yerlerinde KDV indirimi bugün resmen başlayarak herhangi bir süre uzatması söz konusu olmazsa 31 Ekim 2018'e kadar sürecek.
Öte yandan iş yerleri alınan kararla esnaf muafiyetinden faydalananlara ihtiyaç fazlası elektrik bedeli olarak yapılan ödemeler üzerinden uygulanacak olan gelir vergisi tevkifatı oranının sıfırlandığı bildirildi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Doğu Anadolu'nun yeni çekim merkezi V Mall Ağrı'da ön talep süreci başladı
Yaklaşık çeyrek asırlık deneyimiyle gayrimenkul, turizm, perakende, enerji ve finans sektörlerinde f
05 December 2025
Türkiye, Miami’ye konut yatırımında 73 ülke arasında ilk kez 5’inci sıraya yükseldi!
Miami Realtors Derneği tarafından Kasımda açıklanan uluslararası rapora göre, son 22 ayda Miami’den
03 December 2025
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













