
- Emlak Haberleri

- İstanbul'da emlak-sanayi modeli gündemde
İstanbul'da emlak-sanayi modeli gündemde
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İstanbullu sanayiciler bir araya geldi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Sanayi Odası (İSO) yetkilileriyle İstanbullu sanayicilerin sorunlarını görüştü. Görüşmede sanayicilerin Bakan Kurum'dan iki yeni organize sanayi bölgesi ve uzun süre kiralamaya uygun fabrika istediği öğrenildi.Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün aktardığı habere göre, İstanbullu sanayicilerin talep ve sorunlarını dinleyen Bakan Kurum, sanayicilerin yanında olduklarını ve talepler doğrultusunda gerekli adımların atılacağını kaydetti.
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise İstanbul ve çevresinin endüstri iş gücünün yüzde 50’sini barındırdığını belirterek, bu gerçeğe bağlı olarak bir İstanbul vizyonu geliştirilmesi gerektiği düşüncesini paylaştı.
"İKİ YENİ OSB KURULMASI GEREKİYOR"
Bakanlığa emlak-sanayi modeli önerisinde bulunan Bahçıvan, "İstanbul sanayisinin yerleşiklik sorunu, ciddi bir kaynak israfına yol açıyor. En etkili çözüm; organize sanayi bölgeleri. Biri Avrupa diğeri Asya yakasında olmak üzere kentte iki yeni OSB kurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Ortaya atılan emlak-sanayi modelinin içeriğinden de bahseden Bahçıvan, "Emlak-sanayi modeliyle uygun devlet arazilerinin ve üzerine kamu tarafından inşa edilecek fabrika binalarının özel sektöre uzun süreli kiralama yöntemiyle tahsis edilmesi, finansman kaynağının arsa ve gayrimenkul yatırımına heba edilmesinin önüne geçecek. Ayrıca Atatürk Havalimanı bölgesine yeni bir fuar alanı ihtiyacı var. Atatürk Havalimanı bu fuar alanı için minimum yatırımla ideal bir altyapı sunuyor" diye konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
BİZİM EVLER 11’DE DAİRE TESLİMLERİ BAŞLADI
İstanbul’da planlı kentleşmenin başarılı örnekleri arasında yer alan Ispartakule’nin en büyük yatırı
01 December 2025
Ofisler Yeniden Tanımlanıyor "Ofisin Yeni Yüzü: Esnek, Akıllı, Yaşanabilir"
Pandemiyle birlikte hız kazanan hibrit ve esnek çalışma modelleri, ofis sektöründe kalıcı bir dönüşü
28 November 2025
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













