
- Emlak Haberleri

- İstanbullunun gündeminde konut fiyatları ve yüksek kiralar var
İstanbullunun gündeminde konut fiyatları ve yüksek kiralar var
İstanbullu vatandaşlar, yüksek konut fiyatlarına tepkili.
Son bir buçuk yıldır Türkiye genelinde görülen konut fiyatlarındaki artış, beraberinde ev sahibi olma oranını düşürdü. Bunun sonuncunda ise konut kiralarında da ciddi artışlar görüldü. Hem satılık konut fiyat artışlarında hem de kira fiyatlarında görülen artışlarda zirvede İstanbul şehri yer aldı.Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından düzenlenen araştırmada, İstanbullunun konut fiyatları ve yüksek kiralara tepkili olduğu görüldü.
YÜZDE 35'İ KONUT FİYATLARINI ÖNE ÇIKARDI
İPA tarafından yapılan araştırmada, İstanbul halkının ev içi gündeminden, duygudurum seviyelerine; ekonomik görüşlerinden, iş memnuniyetine kadar pek çok başlığı değerlendiriliyor.
Rapora göre katılımcıların yüzde 35,5'i, "Gündemimizde konut ve kira fiyatlarındaki artış var" yorumunda bulunurken, yüzde 14,8'i Kovid-19'un gündemlerinde yer aldığını belirtti. Barınma sorunuyla karşılaşan üniversiteli öğrenciler ve ekonomik zorluklar da gündemde yer alan diğer konular arasında yer alıyor.
YÜZDE 80 ARTIŞ!
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmaya göre, İstanbul'da konut kiraları son bir yıl içerisinde ortalama yüzde 80 oranında artış gösterdi. İstanbul'da ortalama kira bedeli 3 bin 666 TL olarak belirlendi.
İstanbul ilçeleri arasında ise 10 bölgede konut kiraları yıllık bazda yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi. Bu ilçeler arasında; Zeytinburnu, Avcılar, Şile, Silivri, Bağcılar, Beylikdüzü, Sancaktepe gibi ilçeler yer alıyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
POLAT GAYRİMENKUL, BUDAPEŞTE’DEKİ YENİ PROJESİ SEVEN PEARL İLE SEÇKİN BİR YAŞAMIN KAPILARINI ARALIYOR
Türkiye’de ve dünyada, gayrimenkul sektörünün öncü oyuncularından Polat Gayrimenkul, Macaristan’daki
17 November 2025
Türkiye’de konut finansmanı dengeleri değişiyor
Konut kredisi %34 arttı, tasarruf finansmanı %298 büyüdü













