• Diğer Haberler
  • İstanbul’un dev parkı Central Park’ın 3 katı olacak

İstanbul’un dev parkı Central Park’ın 3 katı olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’da hayata geçirecekleri dev şehir parkı projesinin New York’taki Cetral Park’ın 3 katı büyüklüğünde olacağını dile getirdi.

17 Kasım 2017
İstanbul’un dev parkı Central Park’ın 3 katı olacak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’a dev bir şehir parkı yapacaklarını müjdeledi. İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Su Konseyi Toplantısı’nda konuşan Bakan Eroğlu, İstanbul’da New York’taki Central Park’ın 3 katı büyük park yapacaklarını ifade etti.

Toplam 7 kapılı, 7 bahçeli, Belgrad Ormanı gibi şehir ormanı yapacaklarına değinen Bakan Eroğlu, alanda çok sayıda parkın da yer alacağını sözlerine ekledi.

Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın İstanbul'da diktiği ağaç miktarı 21 milyona ulaştığını da belirten Bakan Eroğlu, New York'taki Central Park'ın 3 misli büyüklüğünde “Kanuni Sultan Süleyman Parkı'nı hazırladık” diye konuştu.

Söz konusu park projesinin Elmalı Barajı'nın yakınında Ümraniye, Beykoz, Üsküdar hudutları arasında yer alması planlanıyor.




HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR


henüz yorum yok