
- Emlak Haberleri

- İzmir'de 62 adet lojman satışa çıktı
İzmir'de 62 adet lojman satışa çıktı
İzmir'in 6 ilçesinde kamu binaları ihaleyle satılacak. İşte satıştaki lojmanların özellikleri…
Türkiye'nin birçok şehrinde kamu binalarının satışı sürüyor. 10 yılını dolduran lojmanların satışı konusunda yapılan düzenleme sonrasında birçok lojman için ihale düzenleniyor. Yapılan satış işlemlerinde öncelikli alım hakkı lojmanda oturanlara veriliyor. Eğer bu hak kullanılmazsa söz konusu lojman açık satışa çıkıyor.İzmir'in Balçova, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçelerinde yer alan toplamda 62 adet lojman, düzenlenecek ihaleyle satılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan lojmanlar için 12 Mart 2020 günü ihale düzenlenecek. Söz konusu ihale, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'taki ana hizmet binasının 3. katında bulunan 309 nolu Encümen Toplantı Salonunda yapılacak.
FİYATLAR 205 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa sunulan lojmanlar Bornova'nın Ergene Mahallesi'nde; Buca'nın Tınaztepe Mahallesi'nde; Karabağlar'ın Arap Hasan, Fahrettin Altay ve Muammer Akar mahallelerinde; Karşıyaka'nın Aksoy, Bostanlı, Nergiz, Soğukkuyu ve Şemikler mahallelerinde; Konak'ın Göztepe, 2. Karantina ve Üçkuyular mahallelerinde bulunuyor.
Satıştaki lojmanların fiyatları ise 205 bin TL'den başlayarak 790 bin TL'ye kadar yükseliyor. Lojmanların bazıları boş durumda bulunurken bazılarının dolu olduğu belirtildi. Öte yandan talep edilen geçici teminat bedeli ise 20 bin 500 TL'den başlıyor.
AÇIK ARTIRMA YAPILACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek ihaleye ilişkin açıklama yapıldı. İhalede her lojman 5'er dakika ara ile satılacağı belirtilirken boş durumda olan lojmanlara en yüksek teklifi veren yatırımcıya satış işlemi yapılacak.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Ofisler Yeniden Tanımlanıyor "Ofisin Yeni Yüzü: Esnek, Akıllı, Yaşanabilir"
Pandemiyle birlikte hız kazanan hibrit ve esnek çalışma modelleri, ofis sektöründe kalıcı bir dönüşü
28 November 2025
Ege Yapı OrmanYaka’da Teslimler İlkbaharda Başlıyor!
Ege Yapı ve Mona Yapı ortaklığıyla Çekmeköy’de hayata geçirilen OrmanYaka projesinde teslim için ger
20 November 2025
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













