
- Emlak Haberleri

- Kamu lojman satışında 10 yıl sınırı kalktı
Kamu lojman satışında 10 yıl sınırı kalktı
TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren torba yasa tasarısından yer alan kamu lojmanlarında satış öngören maddedeki 10 yıl sınırlaması kaldırıldı.
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve daha sonra Genel Kurul'da verilen önergeyle birlikte kamu lojmanlarının satışında da değişikliğe gidildi. Genel Kurul’daki görüşmenin ardından yapılan değişiklikle, ilgili maddede yer alan "kamu konutlarından 10 yılını doldurmuş bulunanlar" ifadesi "kamu konutları" olarak değiştirildiği bildirildi.Ayrıca gelir vergisi ile motorlu taşıtlar vergisi (MTV) düzenlemesi gibi önemli maddeler içeren ve ilk etapta 130 madde olarak sunulan torba tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 127 madde olarak kabul edildikten sonra Genel Kurul'da görüşülmeye devam ediyor.
Yapılan değişiklikle birlikte kamu lojmanlarında ilk etapta "depreme dayanıksız, eskimiş" olanların satışı olarak planlanmıştı. Bu kapsamda 200,000 üzerindeki lojmanın 3,000'i 2018'de olmak üzere 50,000 adetinin satılması ve bütçeye toplamda 500,000 milyon TL'lik gelir sağlanması da hedefleniyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
60 Ay 0 Faiz Kampanyası 60 Günde 60 Satış Getirdi
Ege Yapı’nın 20. yılı kapsamında hayata geçirdiği 60 ay vadeli faizsiz ödeme modeli, konut talebini
09 March 2026
AVRUPAKENT GYO’DAN GÜÇLÜ FİNANSAL PERFORMANS VE İSTİKRARLI BÜYÜME
Avrupakent GYO, kira gelirleri ve konut satışlarındaki güçlü performansıyla finansal istikrarını pek













